Αρχική Επικαιρότητα Ζητάει τρίτη δόση η Pfizer, αύριο αποφασίζει ο FDA

Ζητάει τρίτη δόση η Pfizer, αύριο αποφασίζει ο FDA

0
Dodekanisos

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου ισχυρίστηκε η ίδια η Pfizer, μετά από δεδομένα που συγκεντρώθηκαν τόσο από το Ισραήλ όσο και από την Αμερική. Η εταιρεία επεσήμανε μάλιστα ότι οι ενισχυτικές δόσεις είναι σημαντικές μιας και είναι αποτελεσματικές απέναντι στις μεταλλάξεις του ιού.

«Τα πραγματικά δεδομένα από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες υποδηλώνουν ότι τα ποσοστά νέας μόλυνσης αυξάνονται ταχύτερα σε άτομα που εμβολιάστηκαν νωρίτερα στις εκστρατείες εμβολιασμού σε σύγκριση με εκείνα που εμβολιάστηκαν πιο πρόσφατα», δήλωσε η Pfizer. Είναι κάτι που δημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα του FDA.

Τα στοιχεία από τις μελέτες δείχνουν ότι «η παρατηρούμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά των λοιμώξεων του ιού, οφείλεται κυρίως στην εξασθένηση των ανοσολογικών αποκρίσεων του εμβολίου με την πάροδο του χρόνου και όχι στην παραλλαγής Delta που διαφεύγει της προστασίας του εμβολίου», ανέφερε η Pfizer. Με βάση τα δεδομένα της, η Pfizer είπε ότι πρέπει να δοθούν ενισχυτικές δόσεις σε όλα τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω έξι μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου. Ο φαρμακευτικός γίγαντας, ο οποίος συνεργάστηκε με την BioNTech για το εμβόλιο , επικαλέστηκε μια μελέτη της Kaiser Permanente που λέει ότι η προστασία απέναντι στην μόλυνση μειώθηκε από 88 % τον πρώτο μήνα λήψης της δεύτερης δόσης σε 47 % μετά από πέντε μήνες.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο την Παρασκευή

Παρά την επιχειρηματολογία της Phizer, ο FDA μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει για τις τρίτες δόσεις κάτι που αναμένεται να κάνει αύριο, σε μια πολύ κρίσιμη συνεδρίαση. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το The Lancet τη Δευτέρα, δύο ανώτεροι αναθεωρητές εμβολίων του FDA που αναμένεται να αποχωρήσουν από τον οργανισμό σύντομα και περισσότεροι από δώδεκα κορυφαίοι ερευνητές υποστήριξαν ότι οι ενισχυτικές δόσεις δεν χρειάζονται για τον γενικό πληθυσμό. Υποστήριξαν ότι οι πιθανές παρενέργειες από τις επιπλέον δόσεις θα μπορούσαν να υπερτερήσουν των οφελών, υποστηρίζοντας ότι ένα τέτοιο φαινόμενο θα αυξήσει πραγματικά τον δισταγμό του κόσμου για τα εμβόλια.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments