Αρχική Επικαιρότητα Ζέττα Μακρή: «Ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν πάλι τα σχολεία»

Ζέττα Μακρή: «Ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν πάλι τα σχολεία»

0
Dodekanisos

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα πάντα με όσα τόνισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. Πρόκειται για μία μεγάλη αναδίπλωση αποφάσεων, καθώς άπαντες στην κυβέρνηση τόνιζαν πως οι σχολικές μονάδες δεν επρόκειτο να αναστείλουν την λειτουργία τους.

«Κλείσιμο μόνο αν το υποδείξουν οι ειδικοί»

«Εάν και εφόσον υπάρχει έξαρση και οι ειδικοί το υποδείξουν, τα σχολεία θα έχουν διαφορετικά πρωτόκολλα. Ενδεχομένως και κλείσιμο. Αλλά με το εάν και εφόσον, εμείς δεν μπορούμε ούτε πολιτική να ασκήσουμε, ούτε μέτρα να υποδείξουμε», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Ουσιαστικά η κ. Μακρή πρόσθεσε ότι με το άνοιγμα των σχολείων ενδεχομένως θα καταγραφεί αύξηση κρουσμάτων. Αλλά θα είναι απότοκο των αυξημένων τεστ και όχι γιατί το σχολείο επιβαρύνει την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τη δημόσια υγεία.

«Προφανώς θα παίρνει απουσίες μαθητής που δεν είναι κρούσμα»

Τέλος, μεταξύ άλλων, η κ. Μακρή δήλωσε πως για τις απουσίες σε περίπτωση που κάποιος γονέας επιλέξει να μην στείλει το παιδί του στο σχολείο εάν υπάρχει κρούσμα στο τμήμα του, «προφανώς και θα παίρνει απουσίες». Πρόσθεσε ότι κατανοεί τις ανησυχίες των γονέων αλλά ακολουθώντας και πέρσι τις οδηγίες των ειδικών, η δημόσια υγεία δεν επιβαρύνθηκε από τη λειτουργία των σχολείων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments