Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ζάκυνθος: Δύσκολο καλοκαίρι για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

Ζάκυνθος: Δύσκολο καλοκαίρι για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

0
φωτογραφία από manessistravel.gr
φωτογραφία από manessistravel.gr
Dodekanisos

Ρεπορτάζ: Πανος Καμουτσής

Ιδιαίτερα ζοφερή βλέπουν την κατάσταση οι εργαζόμενοι στον τουρισμό της Ζακύνθου, καθώς στην πλειοψηφία τους αυτή τη στιγμή δεν εργάζονται. Στη Ζάκυνθο επικρατεί έντονος προβληματισμός και όλοι αναρωτιούνται αν και πότε θα καταφέρουν να βγάλουν ένα μεροκάματο. “Κανείς δεν ξέρει το πώς θα κυλήσει η σεζόν” λέει ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπάλληλων του νησιού. 

Τέλη Ιουνίου δουλεύει 5-10% των ξενοδοχοϋπάλληλων

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Θεόδωρος Σαρακίνης, τονίζει πως αυτή τη στιγμή εργάζεται μόλις το 5-10%. «Ενώ περιμέναμε και από τις εξαγγελίες, ότι φέτος θα δουλεύαμε περισσότερο από πέρσι, φαίνεται ότι είναι μια από τα ίδια και χειρότερα για τους εργαζόμενους. Βλέπουμε ότι μέχρι τώρα δουλεύει ένα μικρό ποσοστό γύρω στο 5-10%. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε απόγνωση. Έχει τελειώσει και το ταμείο ανεργίας. Τώρα άνοιξε η πλατφόρμα για τις μονομερείς δηλώσεις του Μαΐου και αυτό όχι για όλους, για ένα ορισμένο ποσοστό. Πολλοί εργαζόμενοι που «τους πετάει έξω», δεν θα πάρουν τίποτα».

Με 534 ευρώ δεν ζει κανείς

Ο κ. Σαρακίνης τόνισε ότι το σωματείο διεκδικεί τα 534 ευρώ και τόνισε ότι το κράτος θα πρέπει να τους ενισχύσει ακόμα περισσότερο για να μπορέσουν να επιβιώσουν. «Το Σωματείο διεκδικεί να μπουν όλοι στη μονομερή και φυσικά να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω, γιατί με τα 534 ευρώ δεν ζεις. Είναι πολύ ελάχιστα τα χρήματα για να ζήσει μια οικογένεια και να πληρώσει τα πάγια έξοδα (ρεύμα, νοίκι, φαγητό κ.α.) και οι συνθήκες θα γίνουν ακόμα χειρότερες με νέα μέτρα της κυβέρνησης, που θέλει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στα εργατικά δικαιώματα το 8ωρο και το δικαίωμα να συζητάμε στη Γ.Σ. Με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη καταργούνται και θα μπορεί ο εργοδότης να έχει τον εργαζόμενο να δουλεύει όπως τον συμφέρει και για όσες ώρες θέλει».

Διαβάστε περισσότερα: imerazante.gr

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments