Αρχική Videos Ζαχάροβα και Μεντβέντεφ στη λίστα καταζητούμενων της Ουκρανίας!

Ζαχάροβα και Μεντβέντεφ στη λίστα καταζητούμενων της Ουκρανίας!

0

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας έθεσε την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στη λίστα καταζητούμενων της χώρας. Η Ζαχάροβα κατηγορείται για «παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και του απαραβίαστου της Ουκρανίας» σύμφωνα με το άρθρο 110 του ουκρανικού Ποινικού Κώδικα.

Σε ξεχωριστή δήλωση, το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος επί του παρόντος υπηρετεί ως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, κατηγορείται με το ίδιο άρθρο και βρίσκεται επίσης στη λίστα καταζητούμενων. Και οι δύο δηλώσεις ανέφεραν ότι ο Μεντβέντεφ και η Ζαχάροβα τέθηκαν στη λίστα καταζητούμενων από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Το άρθρο με το οποίο κατηγορούνται, προβλέπει ποινή φυλάκισης από πέντε έως δέκα χρόνια, με ή χωρίς δήμευση περιουσιακών στοιχείων. Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής Alexander Bastrykin έδωσε εντολή να ξεκινήσει ανακριτική διαδικασία λόγω της «παράνομης δίωξης» από την Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας. «Σαφώς, οι αποφάσεις της SBU λήφθηκαν για κατασκευασμένους λόγους και έρχονται σε αντίθεση με το νόμο», αναφέρει το μήνυμα που δημοσίευσε η επιτροπή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments