Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Υβριστικοί χαρακτηρισμοί κατά του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού

Υβριστικοί χαρακτηρισμοί κατά του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού

0
Dodekanisos

Με αισχρές και πεζοδρομιακές εκφράσεις ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε επίδειξη επάρκειας υβριστικού λεξιλογίου κατά του υφυπουργού Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αφορμή στάθηκε η απάντηση   του υφυπουργού στην Ολομέλεια, για την εμπλοκή του λιμενικού ανακριτικού υπαλλήλου Παναγιώτη Χριστοφορίδη στην υπόθεση του Noor1.

«Η ηγεσία του υπουργείου εγγυάται πως όσα στοιχεία ζητηθούν από τις δικαστικές αρχές θα χορηγηθούν άμεσα και πλήρως. Εφόσον προκύψει αναγκαιότητα για πειθαρχικό έλεγχο θα διεξαχθεί άμεσα», ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θόδωρου Παπαθεοδώρου για την διερεύνηση της εμπλοκής του ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού στην υπόθεση του Noor1.

Απευθυνόμενος στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο υφυπουργός Ναυτιλίας τον ρώτησε «πιστεύετε όμως ότι μία ΕΔΕ θα μπορέσει να δώσει περισσότερα στοιχεία από αυτά που θα βρει ένας εισαγγελέας Εφετών; Δεν καταλαβαίνω γιατί βιάζεστε» ενώ έριξε τα «βέλη» του προς την πλευρά της αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι υιοθετεί χωρίς κρίση μαρτυρίες και καταθέσεις καταθέσεις και μαρτυρίες βασιζόμενη σε αυτά που μεταδίδουν τα τηλεπαράθυρα ενώ βρίσκετι σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΔΗΣΥ ανέφερε προς τον υφυπουργό Ναυτιλίας πως «όταν ακούτε ότι ένας αξιωματικός του Λιμενικού διαρρέει καταθέσεις τότε το λιγότερο που έπρεπε να κάνετε είναι να τον καλέσετε για εξηγήσεις». «Η αδράνεια του υπουργείου σας, σας συμπεριλαμβάνει σε όλους όσοι ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα» τόνισε ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου προς τον Νεκτάριο Σαντορινιό.

Η εκτίμηση πάντως που έκανε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός στη απάντηση του ότι η αντιπολίτευση επιδιώκει την αλλαγή της ατζέντας επειδή η οικονομία πάει καλά έδωσε αφορμή στον βουλευτή της ΔΗΣΥ Βασίλη Κεγκέρογλου, που ακολουθούσε με άλλη ερώτηση, να επιτεθεί με βαρύτατες εκφράσεις πεζοδρομίου κατά του υφυπουργού Ναυτιλίας.

«Έχουν βουτηχτεί τόσο στη λάσπη, τσαλαβουτούν στο βούρκο με ισοβίτες, κατάδικους, συναλλάσσονται, και προσπαθούν να αλλάξουν θεματολογία. Είχα ερώτηση στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππά, αλλά προηγήθηκε κάποιος που διεκδικεί τη θέση στη μαύρη προπαγάνδα και βέβαια, όλα αυτά τα πρωτάκουστα που ανέφερε (σ.σ. εννοεί τον Νεκτάριο Σαντορινιό). Δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις και είχε το θράσος να υποδεικνύει και τι θα ρωτάμε! Θρασίμι! Ε, θρασίμι! Θρασίμι! ‘Αντε να πας στο βούρκο σου! ‘Αντε μπράβο!». Από κοντά και ο Ανδρέας Λοβέρδος που, σε μια επίδειξη κουτσαβακισμού, απευθύνθηκε στον Σαντορινιό με τη φράση «κάν’ τη για έξω!».

Στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο Νίκος Παππάς, λέγοντας με νόημα για την υπόθεση 2 τόνων ηρωίνης πως «φαίνεται να μην ενδιαφέρεστε να διαπιστώσει η Πολιτεία ποιος ήταν αυτός ο μαγκίτης που οργάνωσε αυτή τη μεταφορά!».

Ο Νίκος Παππάς σημείωσε ακόμα ότι «στην πολιτική χρειάζεται και γενναιότητα» και συνέχισε λέγοντας πως «όπως εμείς τηρούμε το Σύνταγμα ακόμα και όταν έρχονται αποφάσεις που τις θεωρούμε ανεξήγητες, και αναφέρομαι στην απόφαση των τηλεοπτικών αδειών, και κάνουμε τα απαραίτητα έτσι και εσείς να αναγνωρίσετε τι συμβαίνει στην οικονομία και στις νέες θέσεις εργασίας».

Ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός απαντώντας στα υβριστικά σχόλια, είπε χαρακτηριστικά:

«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η προσπάθεια επανεκκίνησης της «κεντροαριστεράς», είναι επί της ουσίας μια φιέστα που βασίζεται στα ίδια παλιά υλικά. Το ήθος και ο πολιτικός κατήφορος που έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, εκφράστηκαν για μια ακόμη φορά, δια στόματος του κ. Κεγκέρογλου, σήμερα στη Βουλή.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Από πλευράς μας, εκφράζουμε την κατανόησή μας στο ξέσπασμα του κ. Κεγκέρογλου, αφού πράγματι πρέπει να είναι κανείς «θρασίμι» για να τολμήσει να υπερασπιστεί στελέχη και πρώην Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ την ώρα που αποκαλύπτονται, κατά ριπάς, η εμπλοκή τους στα σκάνδαλα για την Υγεία, στις μίζες για τα εξοπλιστικά, στα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, κτλ.

Ο «βούρκος», που ανέφερε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είναι πολύ βαθύς για εκείνους που σπίλωσαν την ιστορική παράταξη του ΠΑΣΟΚ με πράξεις διαπλοκής και διασπάθισης δημοσίου χρήματος».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments