Αρχική Videos Υποπτεύονται δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου που υπέστησαν ζημιές

Υποπτεύονται δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου που υπέστησαν ζημιές

0

Οι εκρήξεις σε δυο αγωγούς φυσικού αερίου Ρωσιάς – Γερμανίας απασχολούν τις αρχές μιας και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπήρχε δολιοφθορά. Είναι κάτι που πιστεύει και η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen η οποία με δηλώσεις που έκανε, μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

«Αποτελεί εκτίμηση των αρχών ότι πρόκειται για σκόπιμες ενέργειες. Δεν είναι ατύχημα», είπε η Φρέντερικσεν. «Η κατάσταση είναι σοβαρή», πρόσθεσε. Η πρωθυπουργός της Σουηδίας Magdalena Andersson συμφώνησε: «Έχουμε σουηδικές πληροφορίες και ήμασταν επίσης σε επαφή με τη Δανία, και με βάση αυτό, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για σκόπιμη πράξη, δηλαδή είναι πιθανό μια πράξη δολιοφθοράς».

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη τις λεπτομέρειες του τι συνέβη, αλλά μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για μια πράξη δολιοφθοράς», είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki σε κοινή εμφάνιση με τη Φρέντερικσεν προσθέτοντας μάλιστα πως πρόκειται για «το επόμενο στάδιο στην κλιμάκωση της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε στην Ουκρανία», αφήνοντας έτσι αιχμές για τη Ρωσία.

Ερωτηθείς εάν οι διαρροές ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε : «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οποιαδήποτε πιθανότητα αυτή τη στιγμή. Προφανώς, υπάρχει κάποιου είδους καταστροφή του σωλήνα. Πριν από τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι αδύνατο για να αποκλείσουμε οποιαδήποτε επιλογή».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments