Αρχική Επικαιρότητα Υποχρεωτικότητες: Νέα Υόρκη, όπως λέμε …Ελλάδα!

Υποχρεωτικότητες: Νέα Υόρκη, όπως λέμε …Ελλάδα!

0
Dodekanisos

Κάτι από Ελλάδα θα έλεγε κανείς πως θυμίζει η Νέα Υόρκη σε ότι έχει να κάνει με τις υποχρεωτικότητες του εμβολιασμού και τα περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους. Και εκεί μάλιστα, όλοι οι νέοι κανόνες ξεκίνησαν να ισχύουν από χθες, όπως ακριβώς δηλαδή και στη χώρα μας. Ο Δήμαρχος μάλιστα Bill de Blasio, με δηλώσεις που έκανε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, προειδοποίησε ότι «θα υπάρξουν συνέπειες για όσους επιλέγουν να μην εμβολιαστούν».

Οι νέες εντολές που ισχύουν στη Νέα Υόρκη, απαιτούν από άτομα 12 ετών και άνω να αποδείξουν ότι έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση προκειμένου να μπορούν να μπουν σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, ψυχαγωγίας και γυμναστηρίων. Επίσης και το προσωπικό που δουλεύει σε αυτούς τους χώρους, είναι υποχρεωμένο να είναι εμβολιασμένο. Όλα τα μέρη στα οποία ισχύει η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι εστιατόρια, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, αίθουσες εστίασης, χώρους εκδηλώσεων, γυμναστήρια, γυμναστήρια, πισίνες, θέατρα, μουσεία, ενυδρεία και ζωολογικοί κήποι.

Πάντως δεν είναι όλοι που συμφωνούν με τις νέες εντολές που άρχισαν να ισχύουν από χθες. Κάποιοι επιχειρηματίες έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους και δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες εντολές. Ο Δήμαρχος επεσήμανε πως «δεν θέλουμε να επιβάλουμε πρόστιμο στους ανθρώπους. Δεν χρειάζεται. Θέλουμε να το κάνουμε σωστά και να συνεχίσουμε μπροστά. Αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνουν ότι είμαστε αποφασισμένοι. Και αν υπάρχει κάποιος που επιθυμεί να μην ακολουθήσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν όλοι, τότε φυσικά και θα υπάρξουν συνέπειες. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μια εγκατάσταση που διαπιστώνεται ότι δεν συμμορφώνεται τότε μπορεί να της επιβληθεί πρόστιμο 1000 δολαρίων. Και αν επανειλημμένα δεν υπακούει μπορεί να της επιβληθούν πολύ μεγαλύτερα πρόστιμα.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments