Αρχική Videos Η Ιταλία καθιστά υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 50 ετών

Η Ιταλία καθιστά υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 50 ετών

0
Dodekanisos

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των πολιτών ηλικίας άνω των 50 ετών, αποφάσισε στην Ιταλία η κυβέρνηση Ντράγκι. Ο εμβολιασμός ή το πιστοποιητικό νόσησης θα είναι προαπαιτούμενα για να μπορούν να μεταβούν στη δουλειά τους οι Ιταλοί.

Ειδικότερα, το εμβόλιο θα είναι υποχρεωτικό έως τις 15 Ιουνίου για όλους όσους έχουν κλείσει τα 50 έτη ζωής ή θα τα κλείσουν μέχρι την ημερομηνία αυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαίρεση θα αποτελούν μόνο για όσοι έχουν ιατρική βεβαίωση. Στον αντίποδα όσοι έχουν αναρρώσει, θα πρέπει να εμβολιαστούν μετά το πέρας ενός εξάμηνου. Ωστόσο, το σχέδιο του διατάγματος δεν προβλέπει κυρώσεις και ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνει κατανοητό πώς θα επιβληθεί η υποχρέωση, αναφέρει η «efsyn.gr».

Όμως για τους πολίτες 50 ετών οι οποίοι εργάζονται στον δημόσιο, ιδιωτικό τομέα, στο εμπόριο ή αλλού, από τις 15 Φεβρουαρίου θα μπορούν να πάνε στη δουλειά μόνο με το σούπερ πράσινο πάσο. Το «super green pass» απαιτεί τουλάχιστον δυο δόσεις εμβολίου.

«Είμαστε οι πρώτοι που υιοθετούμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 50 ετών. Όπως ήμασταν επίσης οι πρώτοι που υιοθετήσαμε το πράσινο πάσο εμβολιασμένου. Παράλληλα, συμφωνήσαμε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ευελιξία σε ότι αφορά την ενίσχυση της τηλεργασίας», λέει ο Ιταλός υπουργός δημόσιας διοίκησης, Renato Brunetta.

Τέλος, όσον αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα, το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 189.109 κρούσματα κορονοϊού και 231 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.094.255 διαγνωστικά τεστ, το 17,3% από τα οποία προέκυψαν θετικά.

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται (μέχρι χθες) 1.428 ασθενείς με κορονοϊό. Ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 13.364. Στην συγκεκριμένη στιγμή στην Ιταλία 1.265.297 πολίτες είναι θετικοί στον κορονοϊό. Από την αρχή της πανδημίας, οι μολύνσεις ανέρχονται στις 6.566.947. Έχουν χάσει τη ζωή τους 138.045 άνθρωποι.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments