Αρχική Επικαιρότητα Υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Αυστρία για τους ενήλικες

Υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Αυστρία για τους ενήλικες

0
Dodekanisos

Η Αυστρία θα γίνει η πρώτη χώρα της Ευρώπης που από τον Φεβρουάριο θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολισμό για όλους τους ενηλίκους, όπως ανακοίνωσε ο ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ.

«Θα αποφασίσουμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όπως είναι προγραμματισμένο. Θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές Φεβρουαρίου», δήλωσε ο καγκελάριος Νεχάμερ σε συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα πρόσθεσε, ότι έπειτα από μια «αρχική περίοδο» εφαρμογής του μέτρου, στα μέσα Μαρτίου θα αρχίσουν να αυστηροποιούνται τα μέτρα εις βάρος εκείνων που θα εξακολουθήσουν να μην επιθυμούν να εμβολιαστούν. Μάλιστα η επιβολή προστίμων θα είναι «τσουχτερή» (από 600 ως 3.600 ευρώ).

Στη δεύτερη φάση της εφαρμογής όσοι παραμένουν μη εμβολιασμένοι θα δέχονται υπενθύμιση. Ενώ στην τρίτη φάση θα καλούνται να παραστούν στο ραντεβού εμβολιασμού. Στην περίπτωση που δεν το πράξουν θα τους επιβάλλεται πρόστιμο.  

«Δεν πρόκειται για μια μάχη ανάμεσα στους εμβολιασμένους και στους ανεμβολίαστους», δήλωσε ο Νεχάμερ, σημειώνοντας πως αυτή η κίνηση ήταν αναγκαία, ώστε να αποφευχθούν νέοι περιορισμοί.

Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να εγκρίνει το κοινοβούλιο της χώρας, την ερχόμενη Πέμπτη. Από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εξαιρούνται όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους και έγκυες. 

Αντιδρούν οι πολίτες

Χθες περίπου 27.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βιέννη εναντίον των μέτρων, τα οποία χαρακτηρίζουν επίθεση στις ατομικές ελευθερίες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments