Αρχική Επικαιρότητα Υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλη την Ευρώπη εισηγείται ο Μοντγκόμερι

Υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλη την Ευρώπη εισηγείται ο Μοντγκόμερι

0
Dodekanisos

«Συμβουλεύω τους πάντες να κάνουν το συντομότερο δυνατό την αναμνηστική δόση. Πρέπει να παρεμποδίσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού και των παραλλαγών του με κάθε τρόπο. Φανταστείτε τις συνέπειες μιας παραλλαγής τόσο θανατηφόρας όπως ο ιός Έμπολα». Αυτά τονίζει ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου (WMA) και της Μόνιμης Επιτροπής Ευρωπαίων Ιατρών (CPME) η οποία εκπροσωπεί τους Συλλόγους τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Μοντγκόμερι, τάσσεται υπέρ του «υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους στην Ευρώπη. Διότι όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν εκτός τού ότι κινδυνεύουν οι ίδιοι θέτουν σε κίνδυνο και την υγεία των άλλων», λέει. Παράλληλα σημειώνει ότι «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από τον εμβολιασμό και ο κίνδυνος είναι μηδαμινός». Ο κ. Μοντγκόμερι υπογραμμίζει ότι «είναι αναγκαίος ο αναμνηστικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών. Ο λόγος αφορά ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα γίνεται πολύ πιο αδύναμο και αυξάνεται κατά πολύ ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης και το ενδεχόμενο θανάτου».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «η πανδημία συνεχίζεται με μεγάλη ορμή στην Ευρώπη» και ότι «πρέπει να επαγρυπνούμε, διότι μπορεί να εμφανιστούν και άλλες μεταλλάξεις: Πι, Ρο, Σίγμα».

«Πρέπει να παρεμποδίσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού και των μεταλλάξεών του με κάθε τρόπο. Φανταστείτε τις συνέπειες μιας μετάλλαξης τόσο θανατηφόρας όπως ο ιός Έμπολα. Γι’ αυτό πρέπει να εμποδίσουμε τις μεταλλάξεις. Η “Όμικρον” είναι πιο μεταδοτική από την “Δέλτα“, αλλά όχι πιο θανατηφόρα. Όπως δείχνουν τα επιδημικά μοντέλα θα κυριαρχήσει γύρω στα Χριστούγεννα», προσθέτει.

Σχετικά με το αν βελτιώνεται η προστασία με την αναμνηστική δόση λέει ότι «είναι πολύ αποτελεσματική και κατά της “Όμικρον”. Διότι αυξάνει κατά πολύ τον αριθμό των αντισωμάτων». «Ακόμα και εμβολιασμένοι που τυχόν νοσήσουν θα έχουν πολύ ελαφρύτερη εξέλιξη της νόσου. Συμβουλεύω τους πάντες να την κάνουν το συντομότερο δυνατό» τόνισε.

Όσο για τα παιδιά ηλικίας 5-7 ετών σημειώνει ότι πρέπει να εμβολιαστούν «όσα έχουν οποιοδήποτε άλλο νόσημα ή αδύναμο ανοσοποιητικό». «Τα υγιή παιδιά νοσούν μεν πολύ ελαφρά, αλλά προσβάλλονται από τον κορονοϊό. Το εμβόλιο ΜRNa είναι από τα καλύτερα παγκοσμίως, εξαιρετικά ακίνδυνο και δεν προκαλεί καθόλου παρενέργειες σε παιδιά και νέους. Υπάρχει όμως και μια κοινωνική διάσταση: Τα παιδιά αποτελούν ένα ρεζερβουάρ του ιού μέσω του οποίου μπορεί να μεταδοθεί. Οι γονείς είναι εκείνοι οι οποίοι τελικά θα το αποφασίσουν σταθμίζοντας και το γεγονός ότι διαφορετικά ίσως τα παιδιά δεν θα πηγαίνουν στο σχολείο λόγω ενδεχόμενης συνεχούς καραντίνας» τελειώνει.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments