Αρχική Επικαιρότητα Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τα παιδιά του δημοτικού στην Γαλλία

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τα παιδιά του δημοτικού στην Γαλλία

0
Dodekanisos

Η Γαλλία όντας αντιμέτωπη με μία αναζωπύρωση των μολύνσεων από τον κορονοϊό, επαναφέρει σήμερα την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στα δημοτικά σχολεία της. Ένα μέτρο που θα αφορά τα σχολεία σε όλη την επικράτεια.

Τις τελευταίες ημέρες, στην Γαλλία παρουσιάζεται αύξηση στο επίπεδο συναγερμού όσον αφορά τις μολύνσεις από τον κορονοϊό. Ειδικότερα ο αριθμός των νέων μολύνσεων κορονοϊού ξεπέρασε τις 10.000 κατά μέσο όρο τις επτά τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλοι οι Γάλλοι μαθητές ηλικίας από 6 έως 10 ετών θα πρέπει στο εξής να φορούν μάσκα.

Ενισχύονται οι έλεγχοι στα σύνορα με το Βέλγιο

Η νομαρχία του Βορρά της Γαλλίας έχει θέσει από προχθές Σάββατο αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για τους ανθρώπους που έρχονται από το Βέλγιο, το οποίο σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων αποτελεί μία από τις δέκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται σε «πολύ ανησυχητική» κατάσταση. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Γαλλία κατατάσσεται στην κατηγορία «μέτρια ανησυχία».

Οι άνθρωποι που έρχονται από το Βέλγιο, εκτός από τα παιδιά κάτω των 12 ετών, θα πρέπει να παρουσιάζουν έγγραφο που να πιστοποιεί ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR ή αντιγόνου 24 ωρών.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση της Γαλλίας δεν σκοπεύει να εφαρμόσει ένα νέο lockdown για μη εμβολιασμένους, όπως η Αυστρία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, έχει ανακοινώσει ότι η αναμνηστική δόση για τους άνω των 65 ετών θα είναι υποχρεωτική από τις 15 Δεκεμβρίου.

Τέλος, στις 9 Νοεμβρίου, ο επίσημος οργανισμός Santé Publique France καταμετρούσε περισσότερους από 51 εκατομμύρια Γάλλους εμβολιασμένους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments