Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μια ξεχωριστή εκδήλωση στον Άγιο...

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μια ξεχωριστή εκδήλωση στον Άγιο Μάρκο Κατταβιάς

0
Dodekanisos

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στο πλαίσιο της στήριξης των πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων που οργανώνουν οι τοπικοί φορείς, το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη εκδήλωση, στον Άγιο Μάρκο Κατταβιάς, με την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα.

Η εκδήλωση έγινε με στόχο να δοθεί μια νέα ώθηση στις πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις με την Ελλάδα. Πρόκειται για μία δέσμευση που ανελήφθη τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, κατά την διάρκεια της Συνάντησης Κορυφής μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων στην Κέρκυρα (την πρώτη συνάντηση αυτού του επιπέδου που έγινε ποτέ μεταξύ των δύο χωρών, από την Ενοποίηση της Ιταλίας ως τις ημέρες μας).

Ο Πολιτισμός είναι ένας τομέας που βρίσκεται στην προτεραιότητα των σχέσεων Ελλάδας Ιταλίας. Στα πλαίσια αυτά θα γίνουν στη Ρόδο μια σειρά από εκδηλώσεις. Μια από αυτές ήταν και η εκδήλωση στον Άγιο Μάρκο της Κατταβιάς.

Ο Άγιος Μάρκος είναι ένα αρχιτεκτονικό συγκρότημα εξαίρετου κάλλους, που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αποκαθίσταται από τους ιδιοκτήτες του.

Η εκδήλωση αυτή περιελάμβανε μουσικές και τραγούδια από τη Σαρδηνία, μουσικές και χορούς από τη Κατταβιά και παρουσίαση δύο βιβλίων, ενός Ροδίτη του νομικού Χρήστου Πιννή και ενός Ιταλού, που έζησαν την ίδια περίοδο στο χωριό και που σε αυτά αποτύπωσαν την αγάπη τους για το τόπο και για τους γειτόνους τους, προκειμένου να δείξει το μεγαλείο αυτής της σχέσης. Σχέσεις που δημιουργήθηκαν σε δύσκολες εποχές και παρόλα αυτά είναι στενές και παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο.

Την εκδήλωση στήριξαν η Τοπική Κοινότητα Κατταβιάς και συμμετείχαν ο πολιτιστικός σύλλογος Κατταβιάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γενναδίου ‘Νικηφόρος Μανδηλαράς’ και η Ένωση Πτυχιούχων Ιταλίας. Παρών ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο Νικόλαος Φαρμακίδης, Πρόξενος της Ιταλίας στα Δωδεκάνησα, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments