Αρχική Videos Υπήρχε προειδοποίηση από τον Οκτώβριο για τα προβλήματα στο δίκτυο

Υπήρχε προειδοποίηση από τον Οκτώβριο για τα προβλήματα στο δίκτυο

0

Εξώδικο που έκανε λόγο για τεράστιες ελλείψεις και για επικίνδυνες συνθήκες στο σιδηροδρομικό δίκτυο είχε αποστείλει τον Οκτώβριο του 2022 η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης. Το εξώδικο είχε σταλεί προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων και τη Hellenic Train. Αν μη τι άλλο, αποδεικνύει ότι οι συνθήκες ήταν λίγο πολύ γνωστές και το κρίσιμο ερώτημα είναι αν έγινε κάτι από τη στιγμή που είχαν εντοπιστεί τα προβλήματα.

Στο εξώδικο μεταξύ άλλων αναφερόντουσαν τα εξής:
«Διαπιστώνουμε διαρκώς την κακή κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής, την έλλειψη συντήρησης της (που αποδεικνύεται από τις βραδυπορίες που καθημερινά δίνονται στους μηχανοδηγούς),την μη λειτουργία φωτοσημάτων και τηλεδιοίκησης εδώ και πολλά έτη, την μη λειτουργία του συστήματος ETCS (European Traffic Control System– του οποίου η θέση σε λειτουργία προστατεύει έναντι στο ανθρώπινο λάθος) η οποία δεν λειτούργησε ποτέ παρά το γεγονός ότι έχει εγκατασταθεί στις μηχανές!».

«Απόδειξη δε των ως άνω και της κάκιστης κατάστασης της υποδομής είναι οι 3 εκτροχιασμοί σε διάστημα 2 μηνών!!
Α) 1 Αυγούστου 2022 εκτροχιασμός 1521 στην Τιθορέα,
Β) 10 Οκτωβρίου 2022 εκτροχιασμός προαστιακής αμαξοστοιχίας στο Λιανοκλάδι,
Γ) 21 Οκτωβρίου 2022 εκτροχιασμός 882 στην περιοχή της Τιθορέας.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να απαξιώνεται ο σιδηρόδρομος, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των μηχανοδηγών, αλλά και της εταιρείας HellenicTrain που δρομολογεί λεωφορεία προς εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού μετά από κάθε συμβάν».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments