Αρχική Εκτός συνόρων “Υπερκλασάτοι” ποδοσφαιριστές που δεν φτάσανε ούτε στο ελάχιστο τον Ρονάλντο..

“Υπερκλασάτοι” ποδοσφαιριστές που δεν φτάσανε ούτε στο ελάχιστο τον Ρονάλντο..

0
Dodekanisos

Δεν σταματάει να μας εκπλήσσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο καθώς στο ντεμπούτο του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκόραρε δις κόντρα στην Νιούκαστλ. Φοβερό περφόρμανς από τον 36χρονο Πορτογάλο, στην επιστροφή του στο Ολντ Τράφορντ. Αν και σε προχωρημένο στάδιο της ποδοσφαιρικής του καριέρας δεν παύει να μας υπενθυμίζει ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

Πάντως άλλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές δεν κατάφεραν κάτι ανάλογο στα χρόνια του Κριστιάνο, είτε αποχωρώντας από το προσκήνιο, είτε πηγαίνοντας σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικής. Ποιοι είναι αυτοί; Πάμε να τους δούμε έναν έναν θαυμάζοντας παράλληλα το μεγαλείο τους.

Ζινεντίν Ζιντάν

Ο άλλοτε προπονητής του Ρονάλντο στην Ρεάλ δεν άντεξε να παίζει μέχρι τα 36, καθώς κρέμασε τα παπούτσια του, ήδη δυο χρόνια πριν, σε ηλικία 34 χρόνων. Στις 7 Μαϊου 2006, ο Γάλλος σταρ σκόραρε στο τελευταίο του παιχνίδι με τους μερένχες, αποχωρώντας με το κεφάλι ψηλά στο υψηλότερο επίπεδο. 

Τσάβι

Άντεξε μέχρι τελικής πτώσεως αν και όχι στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Τσάβι Ερνάντεζ μετά την τεράστια συνεισφορά του στην Μπαρτσελόνα, αποφάσισε να συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπά, απλά για την πάρτη του. Η Αλ Σάντ του Κατάρ του έδωσε αυτήν την ευκαιρία το 2015, κρατώντας τον στην ποδοσφαιρική ζωή μέχρι το 2019 και την ηλικία των 39 ετών. Αμέσως άλλαξε πλώρη γινόμενος ο προπονητής της ίδιας ομάδας εν μία νυκτί.

Ρονάλντο

Το κουρασμένο σώμα του δεν άντεξε στον χρόνο, κρεμώντας τα παπούτσια του στα 35 του. Ο συνονόματος Ρονάλντο αν και είχε μια ένδοξη καριέρα σε Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν, σταμάτησε το ποδόσφαιρο στην πατρίδα του, με την Κορίνθιανς.  Τα επαγγελματικά σχέδια του Φαινομένου επεκτάθηκαν στις επιχειρήσεις, καθώς από το 2018 αποτελεί τον ιδιοκτήτη και πρόεδρο της ισπανικής Ρεάλ Βαγιαδολίδ!

Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο αείμνηστος Ντιεγκίτο πέρασε από πολλές φορτούνες στην ζωή του. Αποκλεισμοί, τιμωρίες, παύσεις στην καριέρα του. Τίποτα, όμως, δεν τον σταμάτησε από το να κάνει αυτό που αγαπά. Να παίζει μπάλα. Έκλεισε την καριέρα του στην Μπόκα Τζούνιορς στα 37 του χρόνια. Τα υπόλοιπα είναι μια ιστορία να μνημονεύονται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι καινούργιοι!

Ροναλντίνιο

Το χαμογελαστό παιδί μάγεψε τους πάντες έχοντας μόνιμα μια μπάλα κολλημένη στα πόδια του. H καριέρα του με τον καιρό έφθινε, καθώς από την Μπαρτσελόνα και την  Μίλαν, κατέληξε στις Φλαμένγκο, Μινέιρο, Κερέταρος και Φλουμινένσε. Χάρισε, ωστόσο, μαγικές στιγμές ακόμα και στην δύση της καριέρας του (38) στους φιλάθλους που τον είδαν ζωντανά..

Πελέ

Τα επιτεύγματα του μαγικού Πελέ συνέβησαν εξολοκλήρου με την Βραζιλία και στην Βραζιλία. Τρία παγκόσμια κύπελλα και ασυναγώνιστες εμφανίσεις με την Σάντος.  Πάντως το 1975, στην προχωρημένη ηλικία των 35 ετών αποφάσισε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για λογαριασμό της Νιού Γιορκ Κόσμος. Εκεί τελείωσε και την καριέρα του έπειτα από δυο χρόνια, 64 συμμετοχές και 37 γκολ.

Τιερί Ανρί

Μονακό, Γιουβέντους, Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα. Αυτοί είναι οι κεντρικοί σταθμοί στο βιογραφικό του Ανρί. Στην δύση της καριέρας του, όμως, έβγαλε κι αυτός το ψωμί του στην Αμερική, με την φανέλα της Ρεντ Μπουλ, στην Νέα Υόρκη. Έκατσε εκεί μέχρι τα 38 του, πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με την προπονητική μέσα από διάφορα πόστα.

Κακά

Αποτελεί ένα από τα πιο αξιαγάπητα παιδιά του ποδοσφαίρου. Η καριέρα του δεν ήταν αναμενόμενη του ποδοσφαιρικού του ταλέντου, καθώς μόλις στα 32 του αποσύρθηκε από το κορυφαίο επίπεδο, πηγαίνοντας στην αμερικάνικη Ορλάντο Σίτι. Εκεί, έκλεισε και την καριέρα του το 2017, σε ηλικία 35 ετών, χαρίζοντας μας, παρόλα αυτά, μαγικές στιγμές με την Ρεάλ και την Μίλαν!

Αν σου άρεσε το συγκεκριμένο άρθρο και θες να δεις κι άλλα παρόμοια, κάνε ένα κλικ ΕΔΩ!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments