Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Υπεγράφη η σύμβαση για την ασφαλτόστροση της οδού Κατταβιάς – Πρασονησίου με...

Υπεγράφη η σύμβαση για την ασφαλτόστροση της οδού Κατταβιάς – Πρασονησίου με τη Βρουλιά

0
Dodekanisos

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την βελτίωση του οδικού δικτύου στα νησιά της, καθώς και της ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο, για την εκτέλεση του έργου «Ασφαλτόστρωση οδού σύνδεσης της επαρχιακής οδού Κατταβιάς – Πρασονήσι με Βρουλιά », συνολικού ύψους 104.940,02 ευρώ.

Το έργο αφορά σε ασφαλτόστρωση, κατασκευή τεχνικών και τάφρου, στην οδό σύνδεσης της επαρχιακής οδού Κατταβιάς – Πρασονησίου, με τον αρχαίο οικισμό στη Βρουλιά. Ο αρχαίος οικισμός της Βρουλιάς βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού της Ρόδου, απέναντι από το Πρασονήσι. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους πρώιμους οικισμούς με οργανωμένο πολεοδομικό σχέδιο που έχει εντοπισθεί στον ελλαδικό χώρο.

Ειδικότερα, οι εργασίας που θα εκτελεστούν έχουν στόχο στην βελτίωση της προσβασιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο και αφορούν στην κατασκευή τάπητα κυκλοφορίας στον υφιστάμενο δρόμο από το τέλος της Οδού Κατταβιάς – Πρασονησίου και στρίβοντας δεξιά προς Βρουλιά, κατά μήκος όλου του δρόμου και για απόσταση 550 μ. Προβλέπονται επίσης κατασκευή τάφρου απορροής των ομβρίων υδάτων, διαγράμμιση σε όλο το μήκος της οδού, η τοποθέτηση τριγωνικών πινακίδων επικίνδυνων θέσεων, κυκλικών ρυθμιστικών πινακίδων και στηθαίων ασφαλείας, καθώς και η ασφαλτόστρωση της πλατείας, εμβαδού 2.000 τμ, όπου οδηγεί ο δρόμος στη Βρουλιά.

Όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τη μελέτη που θεωρήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Φορέας κατασκευής είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της ΠΝΑΙ, μετά από διαβαθμιδικής συνεργασίας που υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, με την οποία ο Δήμος Ρόδου εκχωρεί στην Περιφέρεια την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Βάσει της υπογραφείσας σύμβασης, ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει το όλο έργο εντός ενενήντα (90) ημερολογιακών ημερών από την υπογραφή της.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments