Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα “Υπάρχουν δυο βιολογικά φύλα, όλα τα άλλα είναι ευσεβής πόθος!”

“Υπάρχουν δυο βιολογικά φύλα, όλα τα άλλα είναι ευσεβής πόθος!”

0
Dodekanisos

«Βιολογικά, τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, έχουν μόνο δύο φύλα». Η καθηγήτρια βιολογίας και βραβευμένη με Νόμπελ Christiane Nüsslein-Volhard το κάνει πολύ σαφές. «Η ιδέα του να μπορεί κανείς να αλλάξει το φύλο του είναι ανοησία και απλώς ευσεβής πόθος». Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη της που παραχώρησε για την φεμινιστική έκδοση «EMMA». Η Nüsslein-Volhard έλαβε το βραβείο Νόμπελ το 1995 για την έρευνά της στον γενετικό έλεγχο της πρώιμης εμβρυϊκής ανάπτυξης.

Στη συνέντευξη της, η καθηγήτρια  επέκρινε, μεταξύ άλλων, τον επίτροπο της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Sven Lehmann, ο οποίος είχε διατυπώσει την τολμηρή θέση ότι είναι «αντιεπιστημονικό» να ισχυρίζεται κανείς ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα.  
«Σε βιολογικό επίπεδο, η κατάσταση είναι πολύ ξεκάθαρη: αν έχεις δύο χρωμοσώματα Χ είσαι γυναίκα, αν έχεις Χ και Υ είσαι άνδρας. Με δύο χρωμοσώματα Χ, το σώμα παράγει ωάρια που πρέπει να γονιμοποιηθούν. Αλλά εάν υπάρχει χρωμόσωμα Υ, το σώμα παράγει σπέρμα για να γονιμοποιήσει τα ωάρια. Από αυτή την άποψη, είναι επίσης λάθος να μιλάμε για τρίτο φύλο», τόνισε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments