Αρχική Επικαιρότητα “Υγειονομικοί σε αναστολή το ΕΣΥ στην εντατική” λένε στην Κομοτηνή

“Υγειονομικοί σε αναστολή το ΕΣΥ στην εντατική” λένε στην Κομοτηνή

0
Dodekanisos

Την άμεση επιστροφή των ανεμβολίαστων συναδέλφων τους ζητούν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο». Δυσαναπλήρωτη χαρακτηρίζουν την εμπειρία αλλά και την προσφορά τους στη λειτουργία του Νοσοκομείου, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν κινητοποιήσεις την προσεχή Δευτέρα 20/09 και ώρα 10:00.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε οι εργαζόμενοι «Δηλώνουμε έμπρακτα την παρουσία μας, συμπαράσταση στους συναδέλφους που τέθηκαν σε αναστολή και ήδη αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα» και παράλληλα «Πιστεύουμε ότι η εμπειρία και η προσφορά τους είναι δυσαναπλήρωτες, εν τω μέσω του τέταρτου επιδημιολογικού κύματος, το οποίο εξαπλώνεται με μεγαλύτερη ένταση».

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «ιδιαίτερα σκληρό, άδικο και μη αναλογικό μέτρο» που θέτει σε αναστολή εργασίας τους ανεμβολίαστους συναδέλφους τους και μάλιστα δίχως καμία αμοιβή. Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι εκτιμού πως με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση στην ουσία υπονομεύει την ευστάθεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Τέτοια σκληρά μέτρα δεν ελήφθησαν από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών δεν ξεπερνάει το 80%. Στη χώρα μας το ποσοστό των εμβολιασμένων συναδέλφων προσεγγίζει το 93%».

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, στο Νοσοκομείο Κομοτηνής περίπου 40 εργαζόμενοι παραμένουν σε αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments