Αρχική Videos “Ξυπνήστε, οδεύουμε προς μια ευρύτερη σύγκρουση!”

“Ξυπνήστε, οδεύουμε προς μια ευρύτερη σύγκρουση!”

0

Το γεγονός ότι η κόσμος πλησιάζει σε μια «παγκόσμια σύγκρουση», επεσήμανε με δηλώσεις που έκανε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Σε ομιλία του στη γενική συνέλευση τόνισε χαρακτηριστικά πως «η παγκόσμια κοινότητα βαδίζει προς έναν ευρύτερο πόλεμο με τα μάτια ορθάνοιχτα!».

«Οι προοπτικές για ειρήνη συνεχίζουν να μειώνονται. Οι πιθανότητες περαιτέρω κλιμάκωσης και αιματοχυσίας συνεχίζουν να αυξάνονται. Υπάρχει έλλειψη στρατηγικού οράματος αλλά και προκατάληψη που εμποδίζουν τους λήπτες πολιτικών αποφάσεων να κάνουν βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτή η βραχυπρόθεσμη σκέψη δεν είναι μόνο βαθιά ανεύθυνη – είναι ανήθικη» , υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε ότι οι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες «απορροφήθηκαν υπερβολικά από την προσκόλληση στην εξουσία και τους επιχειρηματικούς τους κύκλους» και κατήγγειλε επίσης τη διάβρωση του διεθνούς δικαίου και της τάξης που βασίζεται στις αρχές του ΟΗΕ, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησε στην παρούσα θλιβερή κατάσταση πραγμάτων. «Πρέπει να ξυπνήσουμε – και να πιάσουμε δουλειά», είπε ο Γκουτέρες, προσθέτοντας ότι το 2023 έβαλε την ανθρωπότητα μπροστά σε μια «συρροή προκλήσεων που δεν μοιάζει με καμία στη ζωή μας».

Τα λόγια του αρχηγού του ΟΗΕ ήρθαν μετά την υπόσχεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να στείλουν δεκάδες σύγχρονα άρματα μάχης σχεδιασμένα από τη Δύση στην Ουκρανία εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments