Αρχική Videos Χρειάστηκε και πάλι γιατρός! (video)

Χρειάστηκε και πάλι γιατρός! (video)

4
travmatias
Dodekanisos

Ακόμα ένα περιστατικό που καταδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το πόσο σημαντική και απαραίτητη είναι η παρουσία του γιατρού στους αγωνιστικούς χώρους, έγινε κατά την διάρκεια του αγώνα του Διαγόρα με τον Ιάλυσο στο πλαίσιο του Εφηβικού πρωταθλήματος μπάσκετ στο κλειστό της τέντας. Κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, ο νεαρός Ντογκούς του Ιάλυσου χτύπησε στη μύτη και αιμορραγούσε. Άμεση ήταν η αντίδραση της γιατρού αγώνα κ. Σαββίνας Μυλωνά η οποία παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο νεαρό μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου. Ευτυχώς δεν είχε κάτι σοβαρό και αργότερα επέστρεψε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον υπόλοιπο αγώνα από τον πάγκο, Δείτε στο video τη στιγμή του τραυματισμού του.
{youtube}LqPn_L3lz24{/youtube}

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Διαγόρας με όπλο την άμυνα του και τις πολλές συνεργασίες στην επίθεση, έφθασε σε μια άνετη νίκη με 64 – 41. Σε μεγάλη ημέρα ήταν ο εντυπωσιακός Καλλιγάς αλλά και ο Καταβαίνης που επέστρεψε δριμύτερος μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του. Οι «ερυθροκίτρινοι» είχαν σοβαρές ελλείψεις με τον Δόσπρα να μην αγωνίζεται λόγω μιας ίωσης και τον Καράβα που έλειπε με το σχολείο του εκτός Ελλάδας.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 25-10, 45-14, 56-29, 64-41.
Το παιχνίδι διαιτήτευσαν οι κ. Ξανθός και Κιόττου
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Τσακίρης): Ζάρρας 5(1), Τσακίρης, Ράμος 5(1), Καλλιγάς 20(1), Μαλατέστας, Πίτσης 2, Καταβαίνης 22(5), Στεφανάκης, Κατσουράκης, Καλιβούρης 6, Παληγιάννης, Γκατούλης 4
ΙΑΛΥΣΟΣ (Δόσπρας): Ντογκούς, Γερμανός, Παμπάκας 2, Στεργάκης 5, Χατζηδημητρίου 20, Καλενδέρης 6, Λώλος 4, Ποδιώτης 4

Γιάννης Αρφαράς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ΦίλαθλοςγνώστηςΑβοηθ
ΦίλαθλοςγνώστηςΑβοηθ
9 years ago

Η αλήθεια να λέγεται (γιατί υπάρχει λίγο υπερβολή), μία ρινορραγία γνωρίζει και η πιο άσχετη μαμά να αντιμετωπίσει… Σωστά έπραξε η γιατρός αλλά μην τα παραλέμε.. Οι Σαμαρείτες είναι επαρκείς και από ότι έχω δει, τα παιδιά έχουν γνώσεις.
Ο γιατρός που συχνά πάει στα γήπεδα είναι ειδικότητας παθολογίας, ορθοπεδικής, καρδιολογίας και συνήθως έχουν μείνει σε τεχνικές προϊστορικών χρόνων για Α βοήθειες. Λίγοι γνωρίζουν νέα πρωτόκολλα αυτών.
πχ Πόσοι ιατροί θα έλεγαν “κοίτα ψηλά” και “όχι πάγο στο κεφάλι”;;;

ΦίλαθλοςγνώστηςΑβοηθ
ΦίλαθλοςγνώστηςΑβοηθ
9 years ago

Εν τω μεταξύ, μπορεί η τεχνική της γιατρού να είναι σωστή, αλλά το γαντάκι σε λάθος χέρι το χρησιμοποιεί… Με το αριστερό έρχεται σε επαφή με αίμα (που δεν φοράει) και με το δεξί, που φοράει γάντι, το μόνο που κρατάει είναι ένα μπουκάλι παγωμένο νερό.

ΦίλαθλοςγνώστηςΑβοηθ
ΦίλαθλοςγνώστηςΑβοηθ
9 years ago

Η ΣΑΜΑΡΙΤΕΣ ΠΑΝΕ 2 ΜΑΖΙ ΕΝΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΤΑΠΟΚΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ 1 ΛΕΠΤΩ
ΕΥΤΙΧΩΣ ΜΟΝΩ ΜΗΤΗ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗ ΦΟΡΕΙΟ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ

SPECTATORAB
SPECTATORAB
9 years ago

ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ Η ΔΙΑΤΙΤΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘ.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΩΣΤΑ
ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΣΤΙΚΕ Ο ΕΦΟΡΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΑΓΩ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΛΑΘΟΣ ΧΕΡΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΗΣΩ ΘΑ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ