Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Ξεκίνησε στη Ρόδο το Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα σκακιού

Ξεκίνησε στη Ρόδο το Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα σκακιού

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dodekanisos

Ξεκίνησε στη Ρόδο (ξενοδοχείο Rodos Palace) ο 1ος γύρος του Παγκόσμιου Σχολικού πρωτάθλημα Σκακιού, μας σημαντικής για το νησί και τη χώρα μας διοργάνωσης. 530 παιδιά από 53 χώρες, με πολυπληθέστερο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελλάδας με 106 συμμετοχές (60 από τις οποίες προέρχονται από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου) και ακολουθούν το Καζαχστάν με 54, η Τουρκία με 39, η Μογγολία και η Τυνησία με 30. Είκοσι ένας (21_ τιτλούχοι παίκτες με τον Τούρκο FMHasan HuseyinCelik (U15) να αποτελεί το πρώτο έλο του τουρνουά (ELO 2416). Αντίστοιχα, στα κορίτσια η Καζάχα WIMAminaKaiberkova (G17) είναι το φαβορί για την κατάκτηση της κατηγορίας της (ELO 2157).



Αγωνιστικά, ο 1ος γύρος επεφύλασσε αρκετές εκπλήξεις με αρκετά από τα φαβορί να «στραβοπατούν», γεγονός που προμηνύει ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στο οποίο θα παρακολουθήσουμε σκακιστικές μάχες μέχρι τελικής πτώσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην κατηγορία U17 ο Ρουμάνος FMAndreiFilip (ELO 2327) ηττήθηκε από τον Τούρκο YusufPortokalci (ELO 1801)   Πατήστε εδώ για να δείτε την παρτίδα ->
https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/world-school-championship-u17-2023/1/1/1

Ως προς τα ελληνικά αποτελέσματα με το δεξί ξεκίνησαν οι Σιούτης, Παπαϊωάννου, Πούπαλος, Σταθάτος, Σκόδρας Μ., Κηρυττόπουλος Π., Δελιέζος, Τασιόπουλος, Οικονομόπουλος, Κηρυττόπουλος Ι., Καζάκης, Λάμπος, Ταμιωλάκης, Σκόδρας Δ., Πανάρετος και Βασιλάς Α. Στα κορίτσια οι Βασιλά Ε., Γκουτζούκη, Σίσκου, Μπεκιάρη, Λάμπου, Βολάνη, Κάκα και  Βιτορούλη ξεκίνησαν δυναμικά σημειώνοντας νίκες. Οι παρτίδες του 1ου γύρου έχουν ανέβει υπό την μορφή .pdf αρχείου στην παρακάτω σελίδα ->https://wscc2023.ippotis.com/?page_id=468

Τα πρωταθλήματα αποτελούν μια συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Συλλόγου «ΙΠΠΟΤΗΣ ΡΟΔΟΥ»  με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).

-Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας.

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, ο κ. Νίκος Ξενάκης (Ξενάκης Αυτοκίνητα) ως χορηγός ηλεκτροκίνησης παραχώρησε 3 σύγχρονα αυτοκίνητα (ηλεκτρικά – υβριδικά) καλύπτοντας τις ανάγκες για τις μετακινήσεις των στελεχών  της διοργάνωσης. Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J&D Rent a Car ,Rodos Palace Hotel, Ράδιο Ταξί Διαγόρας, Λογιστικό Γραφείο Παπαδημητρίου και Συνεργάτες (Παπαδημητρίου Παναγιώτης), AtHolidays, Καφέ Ωβέρνη  & Εστιατόριο Ρωμαίο, Τρόπαιον, Ωδείο Δωδεκανήσου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments