Αρχική Videos “Ξέφυγε” ο Μόσιαλος με προσβλητική ανάρτηση για την Παναγία!

“Ξέφυγε” ο Μόσιαλος με προσβλητική ανάρτηση για την Παναγία!

1
Dodekanisos

Μεγάλη προσβολή για την Ορθοδοξία αποτέλεσε μια ανάρτηση που έκανε στο facebook ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας Ηλίας Μόσιαλος. Ο ίδιος παραμονή Χριστουγέννων επέλεξε έναν πολύ άσχημο τρόπο να κάνει ένα λογοπαίγνιο με την Παναγία προκαλώντας πολλά σχόλια και προβληματισμό. Θέση για τη συγκεκριμένη ανάρτηση πήρε και η Ιερά Σύνοδος η οποία με ανακοίνωση της αναφέρει τα ακόλουθα:


«Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα. Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των “θρησκειών” ή των “αλλόθρησκων”, αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως. Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή “υπέρ των μισούντων και αγαπώντων ημάς”».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Με αφορμή την δημοσίευση του Ηλία Μόσιαλου και σχολιάζοντας το περιεχόμενη της ανάρτησης του καθηγητή, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος άφησε αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας.  […]