Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Χάλκινοι στο βάθρο, χρυσοί στις καρδιές μας

Χάλκινοι στο βάθρο, χρυσοί στις καρδιές μας

0
6
Dodekanisos
Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ της Ρόδου στα Island Games! Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, που εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, η ομάδα του Γιάννη Τσακίρη επικράτησε με 107-60 του Γιβραλτάρ, κάνοντας επίδειξη δύναμης και αποδεικνύοντας ότι ήταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά, όμως η διαιτησία του ημιτελικού με το Σάραμα της στέρησε το χρυσό μετάλλιο.
Οι αθλητές της Ρόδου έπιασαν για ακόμη ένα παιχνίδι εξαιρετική απόδοση, ρίχνοντας μάλιστα «στροφές» στην τελευταία περίοδο, όταν και θέλησαν να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο που παρακολούθησε το ματς και ιδιαίτερα στα μέλη της Ροδίτικης αποστολής που βρέθηκε στο γήπεδο για να στηρίξει τις προσπάθειες των παικτών μπάσκετ.
Οι παίκτες του Γιάννη Τσακίρη δεν επηρεάστηκαν από τα χθεσινά γεγονότα του ημιτελικού και μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να «καθαρίσουν» από νωρίς την υπόθεση νίκη. Παρδακάς και Εκινέ έσυραν το «χορό» στο σκοράρισμα στην πρώτη περίοδο, με τον Λαζαρίδη να ακολουθεί από κοντά και πήραν διαφορά 13 πόντων μετά το πέρας των πρώτων 10 λεπτών (35-22).
Η ομάδα της Ρόδου ανέβασε την απόδοση της στο δεύτερο δεκάλεπτο, «κλείδωσε» την άμυνα της και χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα έφτασε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα με το ημίχρονο να «κλείνει» με το σκορ να διαμορφώνεται στο 59-36.
Η επανάληψη απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον τεχνικό της Ρόδου να ρίχνει στο παρκέ τους «μικρούς» του, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά, με τους Ρόδιους που βρέθηκαν στο γήπεδο να αποθεώνουν σχεδόν σε κάθε φάση τους παίκτες μας, που προσπάθησαν να δείξουν ότι αυτοί θα έπρεπε να βρίσκονται στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Ο Λαζαρίδης συνέχισε το…βιολί του, με συμπαραστάτη αυτή τη φορά τον Χρύση, ο οποίος μπήκε «φουριόζος» στο γήπεδο και με συνεχόμενους πόντους βοήθησε την ομάδα μας να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά με το τέλος της τρίτης περιόδου (79-49).
Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ένα πραγματικό σόου της ομάδας της Ρόδου απέναντι στο αδύναμο να αντιδράσει Γιβραλτάρ, με όμορφες εναλλαγές της μπάλας και εντυπωσιακά καρφώματα και τον κόσμο να ζητάει επανειλημμένα από τους παίκτες μας να ξεπεράσουν τους 100 πόντους. Φυσικά αυτοί δεν τους χάλασαν χατίρι και πραγματοποιώντας ίσως το καλύτερο δεκάλεπτο στο τουρνουά, τους ικανοποίησαν με το μπάσκετ που έπαιξαν και έφτασαν στη νίκη με το εντυπωσιακό 107-60, κρεμώντας στο στήθος τους το χάλκινο μετάλλιο, που όπως προείπαμε θα μπορούσε κάλλιστα να είχε διαφορετικό χρώμα.
Τα δεκάλεπτα: 35-22, 59-36, 79-49, 107-60
Ρόδος: Βογιατζής 5, Αγαπιάδης 2, Σκούφης 6, Χρύσης 17, Αγγελάκος 4, Παρδακάς 23, Λαζαρίδης 20, Σκορδάλης 6, Τσότσος 10, Εκινέ 14
Γιβραλτάρ: Μπάξτον 7, Σερκόμπε 7, Γέατς 1, Μακ Καν 20, Κασάγκλια 10, Γκόμεζ 4, Νουν 2, Αλέσιο 9

Isle of Wight: Νικήτας Κουσκούσης, Χρήστος Γρουίτσης, Γιώργος Κατσιδώνης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments