Αρχική Videos Βρετανοί ειδικοί κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη κρίση καρκίνου!

Βρετανοί ειδικοί κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη κρίση καρκίνου!

0

Η Βρετανία βρίσκεται στη μέση μιας μεγάλης υγειονομικής κρίσης καθώς οι πολύμηνες καθυστερήσεις στη θεραπεία του καρκίνου γίνονται πιο συχνές, οδηγώντας σε υψηλότερους θανάτους, προειδοποίησε η Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS). Πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πρόσφατα στοιχεία του NHS, τα οποία έδειξαν ότι σχεδόν το 40% όλων των καρκινοπαθών που παραπέμφθηκαν επειγόντως από τον γιατρό τους τον Οκτώβριο έπρεπε να περιμένουν δύο μήνες για ραντεβού.

Ο Guardian ανέφερε ότι οι γιατροί είπαν ότι μόνο μια καθυστέρηση τεσσάρων εβδομάδων στη θεραπεία του καρκίνου «αυξάνει τη θνησιμότητα μεταξύ 6% και 13% για συμπαγείς καρκίνους, με περαιτέρω αύξηση εάν η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη». Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Lancet Oncology, σημειώθηκε αύξηση 17% στους θανάτους από καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο που προκαλούνται από καθυστερήσεις στη διάγνωση και τη θεραπεία λόγω της πανδημίας Covid-19.

Κλινικοί γιατροί  ζήτησαν επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο ογκολόγος και ιδρυτής της εκστρατείας CatchUpWithCancer, ο καθηγητής Pat Price, περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση ως “μια στιγμή ορόσημο για τις υπηρεσίες καρκίνου του Ηνωμένου Βασιλείου – τη μεγαλύτερη κρίση καρκίνου ποτέ”. Προειδοποίησε επίσης ότι η Βρετανία «δεν μπορεί να δεχτεί την εξομάλυνση των χρόνων αναμονής ρεκόρ για θεραπεία του καρκίνου».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments