Αρχική Videos Βρετανία: Τεστ με sms για προειδοποίηση …παγκοσμίου πολέμου

Βρετανία: Τεστ με sms για προειδοποίηση …παγκοσμίου πολέμου

0

Τις επόμενες εβδομάδες, οι άνθρωποι σε όλη τη Βρετανία θα λάβουν ένα δοκιμαστικό μήνυμα κειμένου στα κινητά τους τηλέφωνα που θα τους προειδοποιεί για το ξέσπασμα του παγκόσμιου πολέμου. Ένα «εθνικό μήνυμα προειδοποίησης» θα σταλεί απευθείας σε κάθε κινητό τηλέφωνο σε όλη τη Βρετανία αργότερα αυτόν τον μήνα ή στις αρχές Μαρτίου, καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δοκιμάζει το σύστημα προειδοποίησης καταστροφών για πρώτη φορά.

Η προειδοποίηση μπορεί επίσης να προειδοποιήσει το κοινό για άλλες καταστροφές, όπως μια «θανατηφόρα πανδημία». Βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν  ότι Ππριν από την αποστολή της ειδοποίησης, μια διαφημιστική καμπάνια θα προειδοποιήσει τους ανθρώπους να την περιμένουν και να μην πανικοβληθούν όταν τη λάβουν.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι η δοκιμή μπορεί να είναι η μόνη φορά που το μήνυμα αποστέλλεται σε εθνικό επίπεδο, αλλά θα δείξει ότι το νέο σύστημα είναι ικανό να φτάσει σε κάθε μέρος της χώρας. Οι ειδοποιήσεις μπορούν επίσης να περιοριστούν σε συγκεκριμένες περιοχές ελέγχοντας από ποιους πύργους κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν. Η κυβέρνηση έστειλε προηγουμένως ένα εθνικό μήνυμα κειμένου στην αρχή της κρίσης του Covid τον Μάρτιο του 2020, λέγοντας στους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι, αλλά αυτό ήταν δυνατό μόνο με τη βοήθεια των παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Αντί για αποστολή κειμένου, η νέα ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιεί μια εφαρμογή που περιλαμβάνεται στα λειτουργικά συστήματα Android και Apple iPhone.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments