Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο Υπουργός Υγείας για “ροζ” βίντεο

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο Υπουργός Υγείας για “ροζ” βίντεο

0
φωτογραφία από BBC
φωτογραφία από BBC
Dodekanisos

Την παραίτηση του έκανε γνωστή με επιστολή του ο Υπουργός Υγείας της Βρετανίας στις 26 Ιουνίου. Η παραίτηση του Matt Hancock είναι το τελευταίο κεφάλαιο στο σεξουαλικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστές τον πρώην Υπουργό Υγείας της Βρετανίας και της στενής συνεργάτιδας του Gina Coladangelo.

Ροζ βίντεο και υποτιμητικά μηνύματα

Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης από το γραφείο του Matt Hancock που είδε το φως της δημοσιότητας έρχεται να προστεθεί στα ιδιαιτέρως υποτιμητικά μηνύματα, για τον πρώην Υπουργό Υγείας της Βρετανίας, που είχαν ανταλλάξει ο Βρετανός Πρωθυπουργός και ο τότε στενός του συνεργάτης Dominic Cummings και τα οποία δημοσιεύτηκαν μερικές μέρες πριν από την παραίτηση του Matt Hancock.

Σε αυτά τα μηνύματα ο Boris Johnson φαίνεται να μην έχει και την καλύτερη γνώμη για τον υπουργό του. “Εντελώς άχρηστος…” έτσι περιγράφει ο Boris Johnson στα μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τον υπουργό υγείας. Μάλιστα σε ένα από τα μηνύματα που αντάλλαξαν ο Boris Johnson με τον Dominic Cummings, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας γράφει: “Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο έκτος από να βγάλω τον Hancock και να βάλω τον Gove”

Προωθούσε την πολιτική παροχής προνομίων σε εμβολιασμένους 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Matt Hancock, όλο το διάστημα πριν την πρόσφατη αναθεώρηση των ταξιδιωτικών λιστών της Βρετανίας, είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του Βρετανικού τύπου ως μεγάλος υποστηρικτής της πολιτικής για εξαίρεση των εμβολιασμένων Βρετανών από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικά δεκτό από τον Boris Johnson o οποίος μεταθέτει οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα στο μέλλον. 

Έρευνα της αστυνομίας για την διαρροή του ροζ βίντεο

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Βρετανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για την διαρροή του “ροζ” βίντεο. Το γεγονός πως διέρρευσε υλικό από το κλειστό σύστημα ασφαλείας σε υπουργικό γραφείο έχει προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη. Είναι σίγουρα πολύ δύσκολο να έχει πρόσβαση κάποιος τρίτος σε οπτικοακουστικό υλικό από ένα από τα καλυτέρα φυλασσόμενα συστήματα και πολλοί κάνουν λόγο για εσκεμμένη ενέργεια με αποκλειστικό στόχο την απομάκρυνση του Matt Hancock από την θέση του Υπουργού Υγείας. Ένα πάντως είναι σίγουρο: Στην πολιτική τίποτα δεν είναι τυχαίο!

O Hancock είχε ταξιδέψει αυτό το μήνα στην Οξφόρδη με την ερωμένη και βοηθό του για την συνάντηση υπουργών υγείας των G7. Πηγές επιβεβαίωσαν ότι το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας – και ως εκ τούτου ο φορολογούμενος – πλήρωσε τα έξοδα.

Υπό έρευνα ο Hancock για την διαχείριση των χρημάτων που διατέθηκαν για την πανδημία

Ο Hancock αντιμετωπίζει τώρα έρευνα από τις αρχές μετά τον ισχυρισμό του ότι χρησιμοποίησε προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη διεξαγωγή ζωτικής σημασίας επιχείρησης του Υπουργείου Υγείας, συμπεριλαμβανομένης της διαπραγμάτευσης συμβάσεων πολλών εκατομμυρίων βρετανικών λιρών για την διαχείριση του Covid. Ανώτεροι αξιωματούχοι υγείας είχαν προειδοποιήσει προηγουμένως για τη συμπεριφορά του Χάνκοκ. 

Στον πρώην Υπουργό Υγείας δόθηκε ένας επίσημος λογαριασμός email, αλλά αναφέρθηκε ότι προτιμούσε να χρησιμοποιήσει τον προσωπικό του λογαριασμό. Η πρακτική αυτή, κατά παράβαση των επίσημων κατευθυντήριων γραμμών, σημαίνει ότι οι αρχές ενδέχεται να μην έχουν πρόσβαση στην πλήρη καταγραφή των κυβερνητικών συναλλαγών πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι αρχές μπορούν να ζητήσουν πρόσβαση στους προσωπικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού, αλλά απαιτούν «ουσιαστικούς» λόγους για να το πράξουν. Τέτοια αιτήματα είναι σπάνια. Κάθε αποδεκτό αίτημα θα συνεπαγόταν ότι ο πρώην υπουργός μπορεί να αποφασίσει τι θα αποκαλύψει, αντί να το παραδώσει στους υπαλλήλους που θα αποφασίσουν.

Η χρήση προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Hancock σημαίνει ότι οι αρχές θα δυσκολευτούν να αποκτήσουν αποδεικτικά στοιχεία για τα πεπραγμένα του στο υπουργείο, με τα οποία θα ασχοληθεί ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τον χειρισμό της πανδημίας.

Ο προσωπικός λογαριασμός του Hancock θα βοηθήσει επίσης στον προσδιορισμό τυχόν συγκρούσεων συμφερόντων κατά το διορισμό της ερωμένης και συνεργάτιδάς του Gina Coladangelo.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments