Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Βραδινή πεζοπορία στ’ Αφάντου

Βραδινή πεζοπορία στ’ Αφάντου

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dodekanisos

Tην Δευτέρα 07 Αυγούστου 2017 (ώρα εκκίνησης 20:00), θα πραγματοποιηθεί μια πρωτότυπη βραδινή πεζοπορική διαδρομή από το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, κατά μήκος της παραλίας Αφάντου, δίπλα ακριβώς στο κύμα, υπό το φως της αυγουστιάτικης Πανσελήνου, με την σημαντική συνεργασία της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου, του Συλλόγου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «Παναγία Καθολική», του Συλλόγου Νέων Αφάντου «Άγιος Γεώργιος», καθώς και άλλων πολιτιστικών, αθλητικών και εθελοντικών φορέων του Νησιού, αλλά και την  συμπαράσταση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

Η συνολική διαδρομή είναι περίπου 5 (πέντε) χιλιομέτρων, πάνω στην άμμο και τα βότσαλα της παραλίας. Οι πεζοπόροι που θα συμμετέχουν θα πρέπει να φορούν, απαραιτήτως, κλειστά αθλητικά παπούτσια, ελαφρύ ρουχισμό παραλίας, και ρουχισμό αλλαγής (t-shirt, πουλόβερ, πετσέτα θαλάσσης κλπ.). Θα πρέπει επίσης να έχουν μαζί τους νερό και εάν το επιθυμούν ένα μικρογεύμα (σάντουιτς – φρούτα). Πολύ χρήσιμο θα είναι επίσης μικρό ατομικό φωτιστικό μέσο (φακός κλπ.).

Η εκδήλωση θα καταλήξει σε μουσική βραδιά σε σημείο της ίδιας παραλίας, βραδινή κολύμβηση για όσους το επιθυμούν, ενώ για την συνολική συμμετοχή των συμμετεχόντων πεζοπόρων, καθώς και για οτιδήποτε άλλο προσφερθεί, υπό την επιμέλεια των προαναφερθέντων πολιτιστικών συλλόγων (φαγητό, αναψυκτικά, κλπ.) μετά το πέρας της παραλιακής βραδινής πεζοπορικής διαδρομής,  δεν θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση. Εθελοντές μουσικοί και DJ θα λάβουν μέρος εντελώς δωρεάν, ενώ όλα τα προσφερόμενα είδη θα αποτελέσουν ευγενική χορηγία επιχειρηματιών της περιοχής, τα ονόματα των οποίων θα μνημονευθούν στο τελικό Δελτίο Τύπου της δράσης.

Την εκδήλωση θα συνδράμουν με την σημαντική συμμετοχή τους, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε φορά σε ανάλογες δράσεις του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Ρόδου, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, μέλη των εθελοντικών ομάδων: του «Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Περιφερειακού Τμήματος Ρόδου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Παράρτημα Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Ο.Α.Κ., της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ.) Σαλάκου, και της Εθελοντικής Ομάδας Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) C.B. Δωδεκανήσου.

Η αφίσα και το έντυπο υλικό για την προώθηση της δράσης αυτής είναι χορηγία του Τυπογραφείου – Γραφικές Τέχνες, Νίκου Χατζηκαλημέρη, ενώ το «Ραδιόφωνο Λυχνάρι» είναι ο ραδιοφωνικός χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και η επίσημη Ιστοσελίδα του Rodos Events ο διαδικτυακός χορηγός προβολής της.

Ήδη εκδηλώνεται πολύ έντονο ενδιαφέρον συμμετοχής από μεμονωμένους δημότες-πολίτες, συλλόγους (αθλητικούς-πολιτιστικούς). Ευελπιστούμε ότι η επιτυχία της πρώτης αυτής διοργάνωσης θα γίνει η αιτία για να θεσμοθετηθούν, τα επόμενα χρόνια την νύχτα της αυγουστιάτικης Πανσελήνου, ανάλογες δράσεις στην παραλία Αφάντου. Γενικές πληροφορίες για την εκδήλωση θα δίνονται στο τηλέφωνο του Τμήματος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Ρόδου: 2241035937 (08:00 -15:00).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments