Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Στη Βουλή φέρνει ο Μάνος Κόνσολας το ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου Κω

Στη Βουλή φέρνει ο Μάνος Κόνσολας το ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου Κω

0
Dodekanisos

Στη Βουλή φέρνει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, την απαράδεκτη κατάσταση στο Δικαστικό Μέγαρο Κω που οδήγησε στην απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Κω να απέχει από την εκδίκαση υποθέσεων.

Με Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Υποδομών, ο κ. Κόνσολας, επισημαίνει ότι η έλλειψη συντήρησης και έργων αποκατάστασης του κτιρίου σε συνδυασμό με τις ζημιές και την καταπόνηση που υπέστη το συγκεκριμένο κτίριο από το σεισμό, έχουν δημιουργήσει μια απαράδεκτη εικόνα.

Με δεδομένο ότι η κατάσταση του κτιρίου, λόγω παλαιότητας και έλλειψης συντήρησης, δεν ήταν η ενδεδειγμένη τα προηγούμενα χρόνια, θα ανέμενε κανείς από το Υπουργείο να προτάξει την ανάγκη ανακατασκευής και συντήρησης του κτιρίου μετά και τις ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ δημιουργείται κλίμα ανησυχίας για τη στατική επάρκεια του κτιρίου.
«Αντιλαμβάνεται το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι η αμφισβήτηση της στατικής επάρκειας του κτιρίου δημιουργεί κλίμα ανησυχίας και κινδύνους για τους δικαστικούς υπαλλήλους, τους πολίτες και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης;
Προτίθεται να ζητήσει άμεσο έλεγχο για την στατική επάρκεια του κτιρίου;», ερωτά ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Ο κ. Κόνσολας ζητά την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών από τα Υπουργεία Υποδομών και Δικαιοσύνης, αλλά και την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. για την αποκατάσταση του κτιρίου και την υλοποίηση εκτεταμένων έργων συντήρησης, παράλληλα με τον έλεγχο στατικότητας.
O Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά επίσης να εξεταστούν και εναλλακτικές λύσεις για τη στέγαση του Δικαστικού Μεγάρου με την κατασκευή νέου και σύγχρονου κτιρίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments