Βουλγαρία: Παρατείνεται έως τον Μάρτιο η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ανακοίνωσε χθες (24/11) την απόφαση να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού για άλλους τέσσερις μήνες, ως την 31η Μαρτίου 2022.

Η παράταση της ισχύος του μέτρου, που αρχικά είχε κηρυχθεί τη 14η Μαΐου 2020, σκοπό έχει «να περιοριστεί η διασπορά» του ιού, εξηγεί σε ανακοίνωση Τύπου η κυβέρνηση της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, μόλις το 29,3% των 6,9 εκατ. πολιτών της Βουλγαρίας έχει εμβολιαστεί πλήρως· πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα συνεχίσουν να ισχύουν οι περιορισμοί που επιβάλλονται σε όσους θέλουν να εισέλθουν στη χώρα για να αποτραπεί η εισαγωγή νέων παραλλαγμένων στελεχών. Επιπλέον, η Βουλγαρία έχει κατατάξει την χώρα μας στην «κόκκινη» ζώνη του επιδημιολογικού χάρτη.

Στο 93% της επικράτειας, ο δείκτης επίπτωσης των τελευταίων 14 ημερών ξεπερνά τα 500 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Χθες ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Βουλγαρία έφθασε τους 27.658 νεκρούς επί συνόλου 679.983 κρουσμάτων του κορονοϊού (151/3.233 τις προηγούμενες 24 ώρες).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments