Αρχική Videos “Βολές” προς τον Λούλα, “έλα εδώ να δεις τις αληθινές αιτίες πολέμου”

“Βολές” προς τον Λούλα, “έλα εδώ να δεις τις αληθινές αιτίες πολέμου”

0

Ένας Ουκρανός αξιωματούχος κάλεσε τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα να επισκεφθεί ο ίδιος τη χώρα για «να κατανοήσει τις πραγματικές αιτίες και την ουσία της ρωσικής επιθετικότητας», σύμφωνα με ρεπορτάζ του Politico. Ο Λούλα πυροδότησε διαμάχη μεταξύ των Ουκρανών συμμάχων το Σαββατοκύριακο, καλώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να «σταματήσουν να ενθαρρύνουν» τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Η προσέγγιση που βάζει το θύμα και τον επιτιθέμενο στην ίδια κλίμακα και κατηγορεί χώρες που βοηθούν την Ουκρανία να αμυνθεί έναντι της θανάσιμης επίθεσης για ενθάρρυνση πολέμου δεν συνάδει με την πραγματική κατάσταση», δήλωσε ο Oleg Nikolenko, εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών .

«Ο επιθετικός πόλεμος διεξάγεται σε ουκρανικό έδαφος και προκαλεί ανείπωτα δεινά και καταστροφές», πρόσθεσε. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα, ο Λούλα πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα πρέπει «να αρχίσουν να συζητούν για την ειρήνη». Αυτό, είπε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, θα βοηθούσε «να πειστούν ο Πούτιν και ο Ζελένσκι ότι η ειρήνη είναι προς το συμφέρον όλων και ότι ο πόλεμος ενδιαφέρει, προς το παρόν, μόνο τους δύο», σύμφωνα με το CNN .

Ο Νικολένκο είπε ότι η Ουκρανία «δεν χρειάζεται να πειστεί για τίποτα» και παρέμεινε «προσηλωμένη στον τερματισμό της ρωσικής επιθετικότητας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments