Αρχική Επικαιρότητα Βολές από την αντιπολίτευση κατά της συνέντευξης Μητσοτάκη

Βολές από την αντιπολίτευση κατά της συνέντευξης Μητσοτάκη

0
Φωτογραφία: cnn.gr
Dodekanisos

Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που αναδεικνύει τα επτά ψέματα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη, πέρα από τις προκλητικές ωραιοποιήσεις για όσα βιώνει ο λαός, αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση ότι υπάρχει μια άβυσσος που χωρίζει τις λαϊκές ανάγκες από τις προτεραιότητες της οικονομίας των λίγων   κι από το αντιδραστικό πλαίσιο της ΕΕ που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ελληνικής ΛύσηςΚυριάκος Βελόπουλος, σε συνέντευξή του στον realfm μίλησε για τις ασάφειες του Μητσοτάκη σε σημαντικά θέματα. Την ανικανότητα της ΝΔ να μπορέσει να στελεχώσει τα νοσοκομεία με αποτέλεσμα σήμερα να μιλάμε για κατάρρευσή του ΕΣΥ. Μεταξύ άλλων, σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ασαφής, αντιφατικός, παλίνδρομος σε απόψεις, συγκεχυμένος στα εθνικά θέματα, δεν ήταν ούτε συγκροτημένος, ούτε ανέφερε τις κόκκινες γραμμές που εσείς γνωρίζατε, ομιχλώδης και πρόχειρος στα οικονομικά, υπό πίεση πραγματικά και στα όρια του πανικού.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜεΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον Alpha 96,5 της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην ακρίβεια, τον κατώτατο μισθό, το άνοιγμα των σχολείων, τις διώξεις δημοσιογράφων, το Παίδων Πεντέλης και τις επιτάξεις

Κίνημα Αλλαγής: «Πολύ αργά για μεταμεσονύχτιες υποσχέσεις»

Τέλος, το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε ότι: «Η τραυματισμένη αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη δε διασώζεται με μεταμεσονύχτιες υποσχέσεις. Στο μέτωπο της πανδημίας, οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και η δημόσια υγεία παραμένει χαμηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. 

Ταυτόχρονα, τα επαναλαμβανόμενα λάθη, η αδράνεια και οι καθυστερήσεις  δεν αναχαιτίζουν το κύμα ακρίβειας και εξανεμίζουν το πραγματικό εισόδημα.

Αν λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να είναι χρήσιμος, ιδού μερικά «συγκεκριμένα» μέτρα: 

  • Περισσότερα σημεία για δωρεάν τεστ για τους πολίτες ώστε να γίνεται γρήγορη ιχνηλάτηση και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία.
  • Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με μόνιμο προσωπικό.
  • Μείωση των φόρων σε βασικά είδη διατροφής και καύσιμα.
  • Γενναία και άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει στο δρόμο της ευθύνης και της αξιοπιστίας, που οδηγεί σε μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments