Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Βόλει: Τέλος η Τοπική Επιτροπή!

Βόλει: Τέλος η Τοπική Επιτροπή!

0
volei_fasi
Dodekanisos
Όταν αρέσει ένα άθλημα σε κάποιον και θέλει να προσφέρει σε αυτό, είναι γιατί το πρώτο πράγμα που του δίνει είναι αφ ενός η ευχαρίστηση και αφ ετέρου η διάθεση για προσφορά. Δυστυχώς όμως για αυτό καθεαυτο  το άθλημα αυτό και για πέντε από τα μέλη της τοπικής επιτροπής του βόλεϊ αυτή η ευχαρίστηση αλλά και η διάθεση δεν υφίσταται πλέον…

-Ίσως να φταίει το άδειο ταμείο της ΕΟΠΕ και κατά συνέπεια το επίσης κενό ταμείο της Τοπικής Επιτροπής και ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων για ορισμένους, που έσπευσαν –οντας παρητημενοι από την Τοπική Επιτροπή- να δώσουν χωρίς να εξηγήσουν την δική τους απολογιστική ανακοίνωση.( εδώ όντως ταιριάζει το «ανήρ κομπαστής»)
-Ίσως γιατί κάποιοι από τους Διοικούντες την ΕΟΠΕ δεν μπόρεσαν ακόμα να καταλάβουν πώς η μετάβαση προς  την Κω και την Νισυρο και η επιστροφή από κει για να συμβεί πρέπει το πλοίο που θα μεταφέρει τις αποστολές να πληρωθεί! Χρειάζονται δηλαδή …χρήματα!!! Ίσως και να νομίζουν ακόμα πώς μπορεί να πάει κάποιος  στην Κω …με αυτοκίνητο!!!
Για να το καταλάβουν δηλαδή πώς μια Τοπική Επιτροπή για να διοργανώσει και να φέρει σε πέρας τα πρωταθλήματα της θέλει χρήματα έπρεπε η Τοπική Επιτροπή να κάνει το εξής:
-Να καταρτίσει τέσσερις προϋπολογισμούς για την διαδικασία ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων της οι οποίοι συνοδεύθηκαν και με ανάλογους τρόπους διεξαγωγής τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι δυο πλευρές να τα βρουν με πολύ λίγα ευρώ κι ο προϋπολογισμός από τις 27χιλ. Ευρώ που χρειαζόταν ένα αυτούσιο πρωτάθλημα να πέσει στις 5.000 για ένα πρωτάθλημα Ομίλων και η καταβολή των χρημάτων να γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγώνων. Αυτό έγινε …ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ!!! Γιατί δεν υπήρξε άλλη; Γιατί ίσως η ΕΟΠΕ κατανάλωσε τα χρήματα αυτά σε άλλες πτυχές του βόλεϊ πηγαίνοντας διοργανώσεις δικές της στην περιφέρεια ζητώντας διαμονές και φιλοξενίες αλλά και καταναλώνοντας χρήματα τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων περισσότερο σε μια τοπική επιτροπή όπως αυτή της Δωδεκανήσου.
Κι όταν δεν συνέβη αυτό ηρθε η επιφωτισμένη άποψη του αντιπροέδρου της ΕΟΠΕ κ. Ψαρουδάκη που είπε στον γενικό γραμματέα της Τοπικής επιτροπής:
-Γιατί να σας πληρώνουμε εμείς τις μετακινήσεις των σωματείων; Να πληρώνουν τα ίδια τα σωματεία τις μετακινήσεις τους !!!
Για να ισχυροποιήσει η Διοίκηση της ΕΟΠΕ την θέση της κι αφού ξεκίνησαν πολλές μουρμούρες προκήρυξε γενική συνέλευση των σωματείων. Εκεί φάνηκαν και «πισωπλατα μαχαιρώματα» από την πλευρά του παραδοσιακότερου σωματείου της πόλης του Διαγόρα. Ενώ δηλαδή η εκπρόσωπος του Τασία Καρπαθάκη είναι μέλος της Τοπικής Επιτροπής και λίγες μέρες πριν παραιτείται από μέλος της Επιτροπής παίρνει μέρος σε αυτή την Γενική Συνέλευση , κι ενώ γνωρίζει καλά πώς η Τοπική Επιτροπή ψάχνει χρήματα εναγωνίως για να ολοκληρώσει τα πρωταθλήματα της εκείνη υπερψηφίζει τον οικονομικό απολογισμό της ΕΟΠΕ! ( Μειοψήφησαν εν μέσω κλακαδόρων και χειροκροτητών μόλις τρεις και είναι γνωστό ποιοι της αντιπολίτευσης ήσαν εκεί. Άρα λοιπόν κι εφόσον στο αποτέλεσμα δεν υπάρχουν λευκά η «δεν ψηφίζω» μπορεί να καταλάβει κανείς τι ψήφισε σε κείνη την Γενική Συνέλευση η κ. Καρπαθάκη)
Όλα αυτά οδήγησαν την «στεγνή» Τοπική Επιτροπή να μην μπορέσει να ολοκληρώσει τα πρωταθλήματα της αλλά και να αντιληφθεί «κινήσεις» που δεν συνέβαιναν μέχρι την στιγμή που προαναφέρεται. Πρέπει να γνωρίζει ακόμα κι ο κάθε αδαής πώς σε αθλητικές οικογένειες όταν διακυβεύονται συμφέροντα τα πάντα γίνονται γνωστά πολύ γρήγορα.
Κι όταν κάποια στιγμή επέλθει αδιέξοδο αλλά και…όταν « ο καλύτερος φίλος γίνει ο χειρότερος εχθρός» τότε ο οποιοσδήποτε θέλει να προσφέρει δεν μπορεί να το κάνει. Έτσι ευθαρσώς καταθέτει την παραίτηση του κι αποχωρεί από την θέση του παραχωρώντας την σε κάποιον άλλο που πιθανότατα να αποδειχθεί καλύτερος από κείνον.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Με αυτά και με αυτά λοιπόν ηρθε το τέλος για μια επιτροπή που προσπάθησε να μεγαλώσει την οικογένεια του βόλεϊ. Όταν κλήθηκε να διοικήσει το άθλημα στην Δωδεκάνησο υπήρχαν μόνο τέσσερα σωματεία !!! Έγιναν μέσα σε λίγα χρόνια 34 αγωνιστικά τμήματα .Όποιος γνωρίζει καλά το βόλεϊ στην Δωδεκάνησο καταλαβαίνει τι σημαίνουν οι αριθμοί.
Αφού λοιπόν έκλεισε ο κύκλος, ο πρόεδρος της και τα μέλη της αποφάσισαν να αποχωρήσουν καταθέτοντας την παραίτηση τους από την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ στην Δωδεκάνησο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πώς θα ορισθεί από την ΕΟΠΕ πλέον αγωνόδικος επιτροπή προκειμένου να υπάρχουν αγώνες σε όλες τις Κατηγορίες και τίποτε άλλο !!!
Οι παραιτήσεις της Τοπικής Επιτροπής δηλώθηκαν παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων ορισμένα από τα οποία δεν έδειξαν να αιφνιδιάζονται από αυτή την εξέλιξη ενώ κάποια άλλα έδειξαν να έχουν κάνει ήδη τις επαφές τους με την κεντρική Διοίκηση της ΕΟΠΕ. Ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δημήτρης Τσοπανάκης θα πάρει τις παραιτήσεις και θα τις καταθέσει εγγράφως στην Διοίκηση της ΕΟΠΕ προτείνοντας παράλληλα προς έγκριση για τον ορισμό αγωνοδίκου επιτροπής εκείνους που θα δείξουν ενδιαφέρον σε μια πρόσκληση ενδιαφέροντος όπως αποφάσισαν τα σωματεία αλλά κι εκείνους που θα υποδείξουν οι σύλλογοι.
Τι αναφέρουν τώρα στις παραιτήσεις τους
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ (πρόεδρος): « Θεωρώ ότι ο κύκλος μου έχει κλείσει. Πρόσφερα πολλά αυτά τα 25 χρόνια . Από την στιγμή που οι συνεργάτες μου άρχισαν να με αμφισβητούν κι οι διαφωνίες μας χάλασαν το κλίμα όφειλα να πάρω αυτή την πρωτοβουλία. Η ΕΟΠΕ βέβαια με την δική της στάση απέναντι στα προβλήματα μας επέτεινε την κρίση στους κόλπους της ΤΕ. Θεωρώ λοιπόν ότι η βοήθεια μου προς το άθλημα επιτάσσει την αποχώρηση μου. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την συνεργασία που είχαμε»
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΜΑΛΙΓΚΑΣ ( Γενικός Γραμματέας ) : «Αγαπητοί συνεργάτες  προσωπικοί λόγοι με αναγκάζουν να παραιτηθώ από την θέση του γενικού γραμματέα της επιτροπής και από τις επί μέρους επιτροπές που συμμετείχα. Εύχομαι στους επόμενους καλή τύχη»
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΟΥΣΚΟΥΣΗΣ (Ειδικός γραμματέας και υπεύθυνος τύπου): «Ίσως η παραίτηση μου για προσωπικούς λόγους από την θέση του ειδικού γραμματέα και του υπευθύνου τύπου να είναι προς όφελος της τοπικής επιτροπής του βόλεϊ. Η υπάρχουσα κατάσταση στα ανώτερα στρώματα του αθλήματος δεν ωφελεί στο να παραμείνω στην Τοπική Επιτροπή αλλά και το καλό των σωματείων. Καλή συνέχεια σε αυτούς που μένουν»
ΛΙΑ ΜΥΤΣΚΙΔΟΥ (Ταμίας): « Οι προσωπικοί λόγοι αλλά και η απογοήτευση από την κατάσταση του αθλήματος την οποία ζούσα τον τελευταίο καιρό μέσα από το πόστο που είχα στην Τοπική Επιτροπή , με αναγκάζουν να θέσω την παραίτηση μου από την Τοπική Επιτροπή. Ευχαριστώ θερμά όσους συνεργάσθηκα .»
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΙΝΟΓΛΟΥ (Μέλος της Διοίκησης και μέλος της Επιτροπής πρωταθλήματος της ΤΕ): «Προσωπικοί λόγοι αλλά παράλληλα και επαγγελματικοί με αναγκάζουν να θέσω στην διάθεση σας την παραίτηση μου»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

-Οποιοσδήποτε επιθυμεί να αναμιχθεί με τα Διοικητικά της Τοπικής Επιτροπής και θέλει να προσφέρει στο άθλημα παρακαλείται να το δηλώσει στο E-mail της Τοπικής Επιτροπής info@12islandsvolleyball.gr

Δελτίο τύπου από την Τ.Ε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments