Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Βόλει: Διακοπή πρωταθλημάτων

Βόλει: Διακοπή πρωταθλημάτων

0
volei_telxinida2
Dodekanisos

Ύστερα από ένα γεμάτο ένταση διοικητικό συμβούλιο της Τοπικής Επιτροπής βόλεϊ η Τοπική Επιτροπή αποφάσισε να διακόψει τα πρωταθλήματα της –πλήν ενός- και να εισηγηθεί στα σωματεία την διεξαγωγή αναπτυξιακών πρωταθλημάτων υπ ευθύνη τους. Το μοναδικό πρωτάθλημα που θα ολοκληρωθεί –όπως προαναφέρεται είναι αυτό των παίδων καθώς η έλλειψη χρημάτων στο ταμείο της Επιτροπής από την μη καταβολή των επιδοτήσεων που υποσχέθηκε η ΕΟΠΕ δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση των υπολοίπων.
Για τον λόγο αυτό η Τοπική Επιτροπή απέστειλε στον Πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη τα μέλη του Δ.Σ. και στην κ. Μάρκου που είναι υπεύθυνη στο αγωνιστικό τμήμα την παρακάτω ανακοίνωση:

Προς : Ε.Ο.ΠΕ
Κον Μαυρομάτη Αχιλλέα, Πρόεδρο
Μέλη Δ.Σ Ε.Ο.ΠΕ
Κα Μάρκου , Αγωνιστικό τμήμα.

Θέμα: Αποφάσεις της Τοπικής Επιτροπής Πετοσφαίρισης Δωδεκανήσου.

¨Κύριοι
Μετά την τελευταία επιστολή διαμαρτυρίας της Τοπικής Επιτροπής Πετοσφαίρισης Δωδεκανήσου με α .π 20/7-4-2011. προς την Ε.Ο.ΠΕ, με κύριο θέμα την καταβολή των εξόδων μετακίνησης των σωματείων, ΟΥΔΕΜΙΑ ενημέρωση είχαμε .
Προκειμένου να προστατεύσουμε τις προσπάθειες των σωματείων, των αθλητών – τριών, των γονέων και το μέλλον του βόλεϊ, στον νομό μας, αποφασίσαμε :
• Την διακοπή των πρωταθλημάτων που έμειναν προς διεκπεραίωση (Ανδρών)
• Την διεξαγωγή τουρνουά στα αναπτυξιακά τμήματα, με ευθύνη των σωματείων.
• Την διεξαγωγή του πρωταθλήματος των παίδων¨

-ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ-

Στο μεταξύ στην συζήτηση που προηγήθηκε αλλά και ακολούθησε της ανακοίνωσης οι τόνοι σε πολλές περιπτώσεις ανέβηκαν επικίνδυνα και περιστράφηκαν κύρια γύρω από την τελευταία Γενική Συνέλευση της ΕΟΠΕ.
Στο τέλος της συνάντησης πάντως έθεσαν την παραίτηση τους στην Διοίκηση της Τοπικής Επιτροπής εγγράφως η εκπρόσωπος του Διαγόρα Τασία Καρπαθάκη και ο εκπρόσωπος της Τελχινίδας Νίκος Τσιντομηνάς .
Στις παραιτήσεις τους αναφέρουν χαρακτηριστικά τα εξής:

Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΝΤΟΜΗΝΑΣ

Σε συνέχεια της προφορικής δήλωσής μου στο ΔΣ της ΤΕ την Πέμπτη 14/4 σας ενημερώνω ότι  υποβάλω την παραίτηση μου από ΔΣ της ΤΕ Δωδεκανήσου.
Η ενέργεια μου αυτή υπαγορεύεται κυρίως από παρακάτω λόγους:
1. σα μέλος του ΔΣ ήταν λίγες οι φορές που αισθάνθηκα ότι συμμετέχω στη λήψη αποφάσεων(συνήθως διαφωνούσα ή συμφωνούσα σε αποφάσεις που είχαν προαποφασιστεί πριν τη συνεδρίαση)
2. Σαν μέλος του ΔΣ χρεώνομαι και εγώ στο μερίδιο που μου αναλογεί ότι δεν ‘καταφέραμε’ να ολοκληρώσουμε πρωταθλήματα με 4 ή 3 ομάδες
3. Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη και η διάδοση του αθλήματός μας, στην πράξη, φαίνεται να μην αποτελεί προτεραιότητα της ΤΕ
και 4. Ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος μου
Σας δηλώνω ότι το σωματείο ΡΣΦΠ Τελχινίς θα εκπροσωπείται και θα συνεχίσει να συμμετέχει σε εκδηλώσεις της ΤΕ

Καλή δύναμη!

Νίκος Τσιντομηνάς

Η ΤΑΣΙΑ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗ προ ημερών είχε αποστείλει εγγράφως την παραίτηση της στα μέλη της Τοπικής Επιτροπής ζητώντας να μην δημοσιοποιηθεί το θέμα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην παρακάτω επιστολή.
Η Τοπική Επιτροπή σεβάστηκε το αίτημα της και παρότι παραιτηθείσα την όρισε ως εκπρόσωπο της στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ για το beach volley.
Επειδή όμως η κ. Καρπαθάκη επανέλαβε την απόφαση της να παραιτηθεί και διαφώνησε όλη η Τοπική Επιτροπή με την υπερψήφιση του οικονομικού απολογισμού της ΕΟΠΕ από μέρους της (συμμετείχε σαν εκπρόσωπος του Διαγόρα) σε μια στιγμή που το βόλεϊ της Δωδεκανήσου ψάχνει χρήματα να ολοκληρώσει τα πρωταθλήματα του, σήμερα δημοσιοποιείται η επιστολή παραίτησης της στην οποία διαφωνεί πρώτιστα με τις επιλογές του τεχνικού επιτελείου των island games το οποίο αποτελούν
-Ο συμπατριώτης μας καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κολωνίας και εκλέκτορας των αθλητριών Θανάσης Παπαγεωργίου
-Ο Νίκος Τσιντομηνάς και
-Ο Μανώλης Χατζημανώλης.
Η επιστολή της που μέχρι τώρα κρατείτο από την Τοπική Επιτροπή αναφέρει τα εξής:

Καλημέρα..

Λοιπόν ..σαν μέλος της επιτροπής ISLAND GAMES της Τ.Ε. δεν αποδέχομαι την εισήγηση του Τεχνικού Επιτελείου διότι.. Ενώ γνωρίζει τι ορίζει το καταστατικό των island games για το ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής και το περιγράφει πολύ καλά στην 3η παράγραφο της εισήγησης  ” Τα παραπάνω πρόσωπα που καλούνται να στελεχώσουν την ομάδα που  θα εκπροσωπήσει την Ρόδο …….είναι παίκτριες που συμμετείχαν στο τοπικό πρωτάθλημα αλλά και ροδίτισσες αθλήτριες οι οποίες άλλες λόγω εργασίας  η σπουδών αγωνίζονται σε ομάδες εκτός Ρόδου ” εν τούτοις έχουν συμπεριληφθεί …τετοιες..αθλητριες ( παίκτρια που δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα και παίκτρια που δεν είναι ροδίτισσα).
Το θέμα μου δεν είναι αυτό …το θέμα μου είναι.. η όλη φιλοσοφία  που στήνεται η ομάδα όπως  εξήγησα και προσωπικά, και αντί να γίνει κίνητρο για περισσότερη δουλειά  από τις νεαρές αθλήτριες θα γίνει λόγος για να χάσουμε ..άλλη μια φορά κόσμο από το άθλημα.
Και επειδή διαφωνώ κάθετα με την όλη φιλοσοφία ….παραιτούμαι  και από την επιτροπή island games και από την Τ.Ε.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ..
ΕΜΑΘΑ ΠΟΛΛΑ ..ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΛΛΑ…¨

Αξίζει να σημειωθεί πώς τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης έκαναν δεκτές και τις δυο παραιτήσεις και θα αποστείλουν εντός των ημερών σχετικό έγγραφο στον Διαγόρα και την Τελχινίδα για να γνωστοποιήσουν τα σωματεία με την σειρά τους τον νέο εκπρόσωπο στην Τοπική Επιτροπή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments