Αρχική Αθλητικά νέα Vinicius: Το «χρυσό» ταλέντο της Ρεάλ Μαδρίτης με την «μεγάλη» καρδιά

Vinicius: Το «χρυσό» ταλέντο της Ρεάλ Μαδρίτης με την «μεγάλη» καρδιά

0
Vinicius Junior wants to help children across Brazil get a better education. Photograph: Instituto Vini.Jr
Dodekanisos

Πριν από λίγες ημέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας η είδησης πως ο Vinicius της Ρεάλ Μαδρίτης, απασχολεί 39 άτομα. Εκ των οποίων οι 12 δουλεύουν για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό. 

Ο Vinicius αποτελεί έναν ελπιδοφόρο ποδοσφαιριστή, που έχει «ακούσει» πολλά λόγω της απόδοσής του στον αγωνιστικό χώρο. Μην ξεχνάμε όμως πως αναφερόμαστε σε ένα νεαρό, ο οποίος είναι μόλις 21 ετών. Και που έχει την δυνατότητα να αγωνίζεται σε έναν από τους καλύτερους συλλόγους στον κόσμο, την Ρεάλ Μαδρίτης. 

Που θέλω να καταλήξω; Κατά την δική μου εκτίμηση δεν αποτελεί και τόσο τεράστια είδηση πως απασχολεί 39 άτομα. Κοιτώντας το δέντρο… χάνουμε το δάσος! Η είδηση αποτελεί πως χάρη στον Vinicius, 39 άνθρωποι έχουν δουλειά. Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι, αλλά όταν αγωνίζεται στην Ρεάλ Μαδρίτης (εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη και τον κόσμο), προφανώς και οφείλει να προσέχει. Σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς του. Αυτό ισχύει για τον κάθε ποδοσφαιριστή. Όχι μόνο για τον Vinicius. 

Ο Vinicius στέλνει τα παιδιά από τις φαβέλες στο πανεπιστήμιο!

Σε μία άλλη είδηση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αλλά ελάχιστα ΜΜΕ της Ελλάδας αναμετάδωσαν… Ο νεαρός Βραζιλιάνος δημιούργησε τον οργανισμό Instituto Vini Jr. Ο οποίος μέσα από την βοήθεια μιας εφαρμογής και του ποδοσφαίρου, θα συμβάλλει στη βελτίωση της δημόσιας παιδείας στην Βραζιλία. Και σε τελική ανάλυση θα εξελίξει τη χώρα σε πιο ισότιμο επίπεδο. Όσον αφορά την εκπαίδευση.  

Γιατί ναι μεν η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι δωρεάν στη Βραζιλία. Ωστόσο οι εύπορες οικογένειες στέλνουν τα παιδιά τους σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία. Ουσιαστικά συμβάλλοντας σε έναν άνισο ανταγωνισμό. Το Instituto Vini Jr. θέλει να γεφυρώσει αυτό το χάσμα μέσω της τεχνολογίας.

Έμπνευσή του για να δημιουργήσει αυτό το μεγαλόπνοο πλάνο στάθηκαν -όπως είπε- το κοινωνικό έργο αθλητών όπως οι Λεμπρόν Τζέιμς, Λιούις Χάμιλτον και Μάρκους Ράσφορντ. Ο Vinícius είναι ο μοναδικός επενδυτής στο πλάνο, έχοντας διαθέσει από την τσέπη του περισσότερα από 300.000 ευρώ!

«Το πρώτο μου μέλημα ήταν να βοηθήσω αυτά τα νεαρά παιδιά να επιτύχουν περισσότερα μέσω της εκπαίδευσης», λέει ο Vinicius. «Το ποδόσφαιρο είναι ένα όνειρο. Αλλά δεν είναι υπέροχο αν μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να εξέλθουν από τη φτώχεια μέσω του διαβάσματος; Στόχος μου είναι να το πραγματοποιήσω μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Πρέπει να αναδείξουμε περισσότερους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς από τις φαβέλες. Σκοπεύουμε να τους δώσουμε ευκαιρίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Vinicius

Πριν κρίνουμε, οφείλουμε να γνωρίζουμε σε τι αναφερόμαστε και σε ποιον. Διότι ο Vinicius, μεγάλωσε στις φαβέλες και γνωρίζει από πρώτο χέρι πόσο δύσκολες είναι οι καταστάσεις στην χώρα του.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments