Αρχική Videos Βγήκαν “μαχαίρια” με φόντο την τεχνητή νοημοσύνη!

Βγήκαν “μαχαίρια” με φόντο την τεχνητή νοημοσύνη!

0

Κάθετα αντίθετος με αυτό που υποστήριξε πρόσφατα ο Έλον Μάσκ αλλά και περισσότεροι από 1000 ειδικοί, περί παύσης στην ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης, είναι ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates. Μιλώντας στο reuters υποστήριξε ότι «δεν αποτελεί λύση στις προκλήσεις που θέτει αυτή η τεχνολογία» και τόνισε πως «οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Ποιος μπορεί να σταματήσει την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης; Τίθεται επίσης το ερώτημα εάν κάθε χώρα θα συμφωνούσε  σε μια τέτοια διακοπή. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις για αυτό το θέμα. Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει τεράστια οφέλη, αυτό είναι ξεκάθαρο, και πρέπει να εντοπίσουμε τομείς ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούσαν να είναι προβληματικοί», είπε ο Γκέιτς.

Το Forbes αναφέρει ότι αυτό είναι το πρώτο δημόσιο σχόλιο του Μπιλ Γκέιτς σε μια ανοιχτή επιστολή του Έλον Μασκ και μιας ομάδας ειδικών της τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίοι ζήτησαν τουλάχιστον μια εξάμηνη παύση στην ανάπτυξη της. «Ισχυρά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει να αναπτύσσονται μόνο όταν είμαστε πεπεισμένοι ότι τα αποτελέσματά τους θα είναι θετικά και όταν μπορούμε να διαχειριστούμε τους κινδύνους που περιέχουν», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή. Οι υπογράφοντες την ανοιχτή επιστολή, που δημοσιεύτηκε από το μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο «Future of life», απαιτούν μορατόριουμ στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης μέχρι να επιτευχθούν κοινά πρωτόκολλα ασφαλείας για τέτοια επιτεύγματα.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments