Αρχική Videos Βέτο Biden στο νομοσχέδιο για την προστασία του γυναικείου αθλητισμού;

Βέτο Biden στο νομοσχέδιο για την προστασία του γυναικείου αθλητισμού;

0

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα ασκήσει βέτο σε ένα νομοσχέδιο που θα εμπόδιζε τους βιολογικούς άντρες να συμμετέχουν στα γυναικεία αθλήματα, εάν περάσει και τα δύο σώματα από το Κογκρέσο. Ο νόμος περί προστασίας των γυναικών και των κοριτσιών στον αθλητισμό, ή HR 734 , εισήχθη από τον βουλευτή Greg Steube (Γκρέγκ Στόμπε), R-Fla., και αναμένεται να έρθει σε ψηφοφορία το αμέσως επόμενο διάστημα. Το νομοσχέδιο στηρίχθηκε από τους Ρεμπουπλικανούς ενώ όλοι οι Δημοκρατικοί τον καταψήφισαν. Η συνολική ψηφοφορία ήταν 25 – 17.

«Η κυβέρνηση αντιτίθεται σθεναρά στην ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος . «Για τους μαθητές σε εθνικό επίπεδο, η συμμετοχή στον αθλητισμό και η συμμετοχή σε μια ομάδα είναι σημαντικό μέρος της ενηλικίωσης, της παραμονής στο σχολείο και της εκμάθησης ηγετικών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων ζωής. Το νομοσχέδιο θα απαγόρευε την πρόσβαση στον αθλητισμό για πολλές οικογένειες, θεσπίζοντας απόλυτη απαγόρευση τρανσέξουαλ μαθητών».

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τους Ρεμπουπλικανούς ότι ουσιαστικά απαιτούν από τους προπονητές να απομακρύνουν τα παιδιά από τις ομάδες τους και υποστηρίζουν ότι «οι τρανς νέοι σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν ήδη μια κρίση ψυχικής υγείας». Το νομοσχέδιο λέει ότι το φύλο ενός αθλητή θα αναγνωρίζεται μόνο από την «αναπαραγωγική βιολογία και το φύλο του κατά τη γέννηση».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments