Αρχική Videos Βέλγιο: Οι λογαριασμοί ρεύματος προκαλούν τρόμο στον κόσμο

Βέλγιο: Οι λογαριασμοί ρεύματος προκαλούν τρόμο στον κόσμο

0

Οι περισσότεροι Βέλγοι φοβούνται ότι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το βελγικό έντυπο LeSoir, το τηλεοπτικό κανάλι RTL και το Ipsos.

Οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες ανέφεραν ότι μείωσαν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και καυσίμων για θέρμανση. Επιπλέον, περίπου το 40% των Βέλγων παραδέχτηκε ότι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τις αποταμιεύσεις τους ή ακόμη και να δανειστούν κεφάλαια για να πληρώσουν λογαριασμούς.

Ένας στους τρεις Βέλγους ερωτηθέντες ανέφερε μείωση των δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας. Η έρευνα διεξήχθη από τις 7 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2022 και συμμετείχαν 2602 ερωτηθέντες ηλικίας 18 ετών και άνω. Η έρευνα διενεργήθηκε πριν από την ανακοίνωση των νέων μέτρων στήριξης των πολιτών, τα οποία ανακοίνωσε η βελγική κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή. Τα νέα μέτρα θα πρέπει να εξοικονομήσουν έως και 200 ​​ευρώ τους πιο ευάλωτους πολίτες τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη επικρίνει αυτά τα μέτρα ως ανεπαρκή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments