Αρχική Videos Βέλγιο: Μόνο εμβολιασμένοι στις γιορτές και με «βραχιολάκια»!

Βέλγιο: Μόνο εμβολιασμένοι στις γιορτές και με «βραχιολάκια»!

0
Dodekanisos

Η έκρηξη κρουσμάτων στο Βέλγιο οδηγεί δημάρχους να ακυρώνουν τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές. Ωστόσο οι Βρυξέλλες επιμένουν να κρατήσουν ανοιχτή τη Χριστουγεννιάτικη αγορά αλλά μόνο για εμβολιασμένους, οι οποίοι θα φορούν και «βραχιολάκι».

Το μήνυμα του Philippe Close προς τους μη εμβολιασμένους είναι να μην έρθουν στη Χριστουγεννιάτικη αγορά για το δικό τους καλό προκειμένου να προστατέψουν τους εαυτούς τους. «Θα πάρετε μεγάλο ρίσκο για την υγεία σας», λέει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος των Βρυξελλών.

Το Βέλγιο έχει μέχρι σήμερα μέχρι 26.500 κρούσματα

Σε αντίθεση με τις πόλεις Γάνδη και Λούβεν που έχουν ήδη ακυρώσει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, οι Βρυξέλλες θα ανοίξουν την αγορά ωστόσο θα πάνε μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό COVID και μάλιστα θα φοράνε βραχιολάκι.

Όλα αυτά υπό το φως μιας νέας ανησυχητικής έρευνας σύμφωνα με την οποία εάν αρθούν τα νέα περιοριστικά μέτρα και οι εμβολιασμοί παραμείνουν στάσιμοι το Βέλγιο θα έχει ακόμη 4.500 θανάτους – σήμερα έχει 26.500.

Τι είναι το «βραχιολάκι»

Για να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια, ένα σύστημα βραχιολιών που θα δείχνει ότι οι επισκέπτες έχουν ένα έγκυρο εισιτήριο Covid θα εισαχθεί σε ολόκληρη τη διαδρομή «Winter Wonders». Οι επισκέπτες θα πρέπει να το δείξουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στο φαγητό, τα ποτά και σουβενίρ.

Αυτά τα «βραχιολάκια» θα παραμείνουν σε ισχύ μόνο για μία ημέρα. Δηλαδή όποιος έρθει δύο συνεχόμενες μέρες στη διαδρομή «Winter Wonders», δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το ίδιο βραχιόλι. «Οι έμποροι πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι έχουν ευθύνη. Εάν δεν ελέγξουν διεξοδικά τα «βραχιολάκια», κινδυνεύουν να αποκλειστούν από το Winter Fun», προειδοποίησε ο Close.

Δείτε το βίντεο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments