Βέλγιο: Ετοιμάζει εμβολιασμούς στα παιδιά από τον Ιανουάριο

Yπέρ του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 6 μέχρι 11 ετών τάχθηκε ο υπουργός Υγείας στο Βέλγιο, Frank Vandenbroucke. Μάλιστα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αρχή μπορεί να γίνει από τον Ιανουάριο εφόσον πρώτα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δώσει το «πράσινο» φως.

«Ελπίζω να αρχίσουμε τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 6 έως 11 ετών τον Ιανουάριο. Περιμένουμε το πράσινο φως (από τον ΕΜΑ)», ανέφερε ο Vandenbroucke μιλώντας στο δίκτυο RTBF.

«Περιμέναμε αυτό το τέταρτο κύμα, αλλά δεν ξέραμε ότι θα ήταν τόσο δυνατό. Υποτιμήσαμε τη μεταδοτικότητα του ιού», σημείωσε ο Frank Vandenbroucke, ο οποίος μεταξύ άλλων τάχθηκε  υπέρ της χρήσης προστατευτικής μάσκας στα δημοτικά σχολεία. Όπως εξήγησε, η κυκλοφορία του κορονοϊού απαιτεί επανασύνδεση με την συνήθεια της χρήσης μάσκας, ακόμη και στα σχολεία.

Όσον αφορά για τα εμβόλια, ο υπουργός Υγείας του Βελγίου, επεσήμανε το γεγονός ότι «χωρίς το εμβόλιο, θα ήταν μία άνευ προηγουμένου καταστροφή»,

προσθέτοντας ότι το εμβόλιο προστατεύει από σοβαρές μορφές της νόσου, αλλά δεν επιβραδύνει την κυκλοφορία του κορονοϊού. Αυτό οδηγεί επί του παρόντος σε αυξημένες νοσηλείες, με 472 άτομα στην εντατική, εξήγησε.

«Θα ξεπεράσουμε το κρίσιμο όριο των 500 ατόμων στην εντατική», προειδοποίησε. Ενώ τέλος, είπε ότι στην εντατική νοσηλεύονται και τα εμβολιασμένα άτομα λόγω, της εξαιρετικά ισχυρής κυκλοφορίας του ιού, που χτυπά ηλικιωμένους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments