Αρχική Videos Βέλγιο: Δικαστήριο κρίνει παράνομο το υγειονομικό πάσο Covid Safe Ticket

Βέλγιο: Δικαστήριο κρίνει παράνομο το υγειονομικό πάσο Covid Safe Ticket

0
Dodekanisos

Απόφαση πρωτοβάθμιου δικαστηρίου της Βαλλωνίας, κρίνει ότι το υγειονομικό πάσο Covid Safe Ticket παραβιάζει, την αρχή της νομιμότητας και της αναλογικότητας. Μάλιστα απαιτεί από την Περιφέρεια να αρθεί εντός επτά ημερών. Ειδάλλως απειλεί με πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης, σύμφωνα με τα ΜΜΕ στο Βέλγιο.

Στον αντίποδα, η Περιφέρεια της Βαλλωνίας, με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι προτίθεται σήμερα να καταθέσει έφεση. Επιπλέον διευκρινίζει ότι το Covid Safe Ticket δεν καταργείται με την απόφαση. Αντίθετα συνεχίζει να ισχύει και να εφαρμόζεται. 

Η απόφαση εκδόθηκε κατόπιν προσφυγής από οργάνωση που παρουσιάζεται ως «συμμαχία επαγγελματιών υγείας, επιστημόνων, δικηγόρων και Βέλγων πολιτών».

Αντίστοιχη προσφυγή έχει κατατεθεί και σε Δικαστήριο της Περιφέρειας των Βρυξελλών, που εκδικάζεται στις 8 Δεκεμβρίου, σημειώνει η εφημερίδα Le Soir. Επιπροσθέτως τονίζει ότι σήμερα εξετάζεται από Δικαστήριο των Βρυξελλών η νομιμότητα της εφαρμογής Covidscan για τον έλεγχο του υγειονομικού πάσου.  

Με πληροφορίες από: brusselstimes.com και efsyn.gr.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments