Βέλγιο: Διαδήλωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών

Νέες διαμαρτυρίες σημειώθηκαν στο Βέλγιο, καθώς χιλιάδες διαδήλωσαν χθες στις Βρυξέλλες εναντίον ενός σχεδίου της κυβέρνησης που στοχεύει να επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς, στις αρχές του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν περίπου 4.000 άνθρωποι (3.800 για την ακρίβεια). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 10% των υγειονομικών δεν έχει εμβολιαστεί στο Βέλγιο. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κυρίως για τον κίνδυνο να αποδυναμωθούν ακόμη περισσότεροι οι μονάδες περίθαλψης, εάν οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να εργαστούν.

«Αντιμετωπίζουμε ήδη έλλειψη προσωπικού. Εάν σταματήσουμε τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι ασθενείς δεν θα λαμβάνουν φροντίδα», υποστήριξε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια νοσηλεύτρια.

Η κυβέρνηση του Αλεξάντερ Ντε Κρο σκοπεύει να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών από την 1η Ιανουαρίου. Εκείνοι που θα αρνηθούν θα τεθούν σε αναστολή από τα καθήκοντά τους από την 1η Ιανουαρίου, με την κυβέρνηση να τους δίνει χρόνο να το σκεφτούν προκειμένου να διατηρήσουν τη σύμβασή τους.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments