Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Βαθμός χρυσάφι

Βαθμός χρυσάφι

0
iraklis_lardou2
Dodekanisos
Ο Ηρακλής Λάρδου υποχρέωσε τον Ακουσίλαο στο ισόπαλο 1-1 στις Φάνες και πλέον είναι οκτώ βαθμούς μακριά από τον Κλεόβουλο, που βρίσκεται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Ο Ακουσίλαος ξεκίνησε το παιχνίδι πιέζοντας ψηλά και δημιουργώντας αρκετά πρόβλημα στην άμυνα του Ηρακλή. Πριν συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα, ο Ορφανίδης με ένα ίσως τυχερό γκολ άνοιξε το σκορ και όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα. Ο Ηρακλής ισορρόπησε το παιχνίδι στην συνέχεια και άρχισε να βγαίνει με προϋποθέσεις μπροστά, κυρίως με αντεπιθέσεις. Πολλές φάσεις δεν υπήρχαν από κάποια πλευρά, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να ισοφαρίσουν πριν το ημίωρο με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέρου, αποτέλεσμα που ήταν και το τελικό για το πρώτο ημίχρονο.
Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε, χωρίς όμως να υπάρχουν κλασικές ευκαιρίες, αφού οι δύο ομάδες είχαν πολλά λάθη και νευρικότητα στην τελική πάσα. Μετά το 60΄ πάντως έγινε ένα πολύ κακό παιχνίδι, σε αυτό βοήθησε και η κακή διαιτησία του Παπαβασιλείου, με τα συνεχή σφυρίγματα που δεν άφηναν το ματς να εξελιχθεί. Ο Ηρακλής άντεξε γιατί ήταν πολύ σφιχτός στην άμυνα και κατάφερε να πάρει τον πολύτιμο βαθμό, στην επιστροφή του Ανδρέα Σταύρου στις Φάνες και σε μια προσωπική του δικαίωση.
Φάσεις και γκολ
9΄ Ο Νίκος Ορφανίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας από δεξία, προσπάθησε να κάνει την σέντρα, ωστόσο η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, αιφνιδίασε τον Κεφάλα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.
18΄ Ο Παπουρδάνος έστρωσε στον Σκόρπο έξω από την μεγάλη περιοχή και αυτός με δυνατό σουτ βρήκε σε ετοιμότητα τον Κεφάλα που μπλόκαρε.
29΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέρου, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια των παικτών που αποτελούσαν το τοίχος και κατέληξε στην δεξιά γωνία του Σκυλλά για το 1-1.
42΄ Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Κολιάδη, ανάγκασε τον Σκυλλά να εκτιναχθεί στην γωνία του και να διώξει σε κόρνερ.
57΄ Σέντρα του Ορφανίδη, κεφαλιά του Νίκα στην κίνηση μπλόκαρε ο Κεφάλας.
62΄ Ο Νέτσας πέρασε κάθετη μπαλιά για τον Νίκα, αλλά το σουτ του τελευταίου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
78΄ Δυνατό σουτ του Κολιάδη μπλόκαρε πολύ δύσκολα στην γωνία του ο Σκυλλάς.
Διακρίθηκαν
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν από πλευράς Ακουσίλαου οι Σκόρπος, Καλημέρας και Νέτσας για όσο αγωνίστηκε, ενώ από τον φιλοξενούμενο Ηρακλή εξαιρετικός ήταν ο Καφάλας και οι Κακλαμάνος και Κολιάδης.
Οι συνθέσεις:
Ακουσίλαος: Σκυλλάς, Έλληνας, Καλημέρης, Δελαπόρτας (64΄ Λαπάκης), Σιέχ (46΄ Νέτσας), Κορκίδας, Ισκάς, Σκόρπος, Παπουρδάνος (79΄ Ντίξον),  Νίκας, Ορφανίδης
Ηρακλής Λάρδου: Κεφάλας, Διακοβασιλείου, Καφάλας, Κακλαμάνος, Χαρίτος Β (74΄ Μουστάκας), Νικολής, Χαρίτος Ε, Κολιάδης,  Ευαγγελίδης Σ, Πέρος (59΄ Ταγκάεφ),  Παπαιωάννου (86΄ Διακολουκάς)

Οι δηλώσεις των προπονητών:

Σάσα Γιόνοβιτς
«Δικαιούμασταν την νίκη»
Καλύτερο χαρακτήρισε τον Ακουσίλαο ο Σάσα Γιόνοβιτς, που τόνισε την αμυντική λειτουργία του αντιπάλου. Παράλληλα πέταξε σπόντα για την διαιτησία του Κ. Παπαβασιλείου : «Θέλαμε να πάμε στις διακοπές με νίκη. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Παίξαμε με μια ομάδα, που έπαιξε μόνο άμυνα. Βάλαμε ένα γκολ νωρίς αλλά ισοφαριστήκαμε από μια στημένη φάση. Θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι, δικαιούμασταν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να ασχοληθώ προσωπικά με την διαιτησία, κάποιοι άλλοι πρέπει να το κάνουν. Καλό Πάσχα και υγεία σε όλους».

Ανδρέας Σταύρου
«Παίξαμε με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος»
Σημαντική χαρακτήρισε τον βαθμό που πήρε ο Ανδρέας Σταύρου απέναντι στην παλιά του ομάδα, την οποία ανέφερε ως καλύτερη του εφετινού πρωταθλήματος: «Πήραμε ένα πολύ σημαντικό βαθμό απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Σίγουρα ο Ακουσίλαος ήταν πιο καλός από εμάς, αλλά εμείς φροντίσαμε να κλείσουμε τους διαδρόμους, να περιοριστούμε στο δικό μας μισό και με αντεπιθέσεις να διεκδικήσουμε το γκολ. Φάγαμε ένα τυχερό γκολ, αλλά από ένα στημένο ισοφαρίσαμε και εκεί τελείωσαν όλα. Είχαμε ένα δεύτερο ημίχρονο στο οποίο προσπαθήσαμε να συντηρήσουμε το σκορ και τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και καλή συνέχεια στον Ακουσίλαο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments