Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Βασίλισσες του Αιγαίου οι νεάνιδες της Τελχινίδας

Βασίλισσες του Αιγαίου οι νεάνιδες της Τελχινίδας

0
Dodekanisos

Πρωταθλήτριες Ζ΄ Περιφέρειας είναι από χθες οι νεάνιδες τις Τελχινίδας! Οι νεαρές ροδίτισσες παίζοντας εξαιρετικά νίκησαν την Τρίτη το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο του Μοσχάτου τον Πανναξιακό και μαζί με τον τίτλο της πρωταθλήτριας Αιγαίου κέρδισαν και την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων.

Οι πρωταθλήτριες Δωδεκανήσου ήταν καλύτερες στα δύο πρώτα σετ και δεν επέτρεψαν τις αντιπάλους τους να αντιδράσουν (25-19 και 25-10).

Η άνετη επικράτηση στο 2ο σετ επέδρασε όμως αρνητικά στα κορίτσια του Νίκου Τσιντομηνά και έδωσε την ευκαιρία στον Πανναξιακό να περάσει μπροστά στο σκορ 0-5, 6-10 ακόμα και με 14-22.

Η ικανότητα όμως των αθλητριών της Τελχινίδας και η θέληση τους για διάκριση έφεραν την ανατροπή. Αρχικά μείωσαν τη διαφορά στους 4 πόντους (18-22) για να ισοφαρίσουν στην συνέχεια σε 23-23. Η κακή συνεννόηση στην άμυνα σε ένα εύκολο πλασέ έφερε πρωταθλήτριες Κυκλάδων κοντά στην κατάκτηση του 3ου σετ (23-24).

Από τη δύσκολη θέση έβγαλαν τη ροδίτικη ομάδα δύο από τις μικρές της. Η Σταματίνα Γκιζέττη έκανε το 24-24 παίρνοντας μπλοκ άουτ και η Ειρήνη Κακλαμάνου με τρεις επιθέσεις από το κέντρο έδωσε το σετ και τη νίκη στην Τελχινίδα (μεσολάβησε ένα χαμένο σερβίς της που έκανε το 25-25).

ΡΣΦΠ Τελχινίς – Πανναξιακός ΑΟΝ 3-0 σετ σε 74΄(25-19 σε 22΄,25-10 σε 22΄ και 27-25 σε 30΄)

Τελχινίς: (Νίκος Τσιντομηνάς) Φαμπιόλα Τερζίου, Ανθή Γκίκα, Ραφαηλία Κουφομανώλη (λ), Κική Μυρωνίδου, Δέσποινα Κρητικού, Μελίνα Τερζή, Αριέτα Τερζίου, Δήμητρα Βαρτζιά, Πάολα Σουσάρι, Ειρήνη Κακλαμάνου και Σταματίνα Γκιζέττη.

Πανναξιακός ΑΟΝ (Αλέξανδρος Χαρανιάδης): Βόμβα, Καραβοκύρη (λ), Φρατζέσκου, Κατερίνη, Λιανού, Κυριάκου, Κατσάνη, Σφακιανάκη (λ), Γρυλλάκη, Κουφοπούλου, Ξενάκη.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν η Χριστίνα Καρτελη, η Βίκυ Κυργιαλάνη και η Νικολ Αντωνίου

Τον τελικό παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Καραμπέτσος, ο αντιπρόεδρος κ. Λευτέρης Κογκαλίδης ο γενικός γραμματέας κ. Νεκτάριος Χαλβατζής και ο ταμίας και τεχνικός σύμβουλος Εθνικών ομάδων κ. Τάκης Καβαλλιεράκης.

Οι κκ Κογκαλίδης και Χαλβατζής μετά το τέλος του αγώνα έκαναν την απονομή των μεταλλίων στις δύο φιναλίστ και του κυπέλλου στην αρχηγό της νέας πρωταθλήτριας Αιγαίου, Φαμπιόλα Τερζίου.

Σήμερα, Πέμπτη (7/3), στο κλειστό του Λυκείου Μελισσίων, η Τελχινίδα θα αντιμετωπίσει στην 1η αγωνιστική της προημιτελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων (γ΄ όμιλος) τον Ολυμπιακό Πειραιά που είναι ο πρωταθλητή Δυτικής Αττικής.

Την Παρασκευή οι ο ροδίτισσες θα βρεθούν απέναντι στον οικοδεσπότη Φοίβο.

Μετά την αποχώρηση του Απόλλωνα Πατρών, οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου προκρίνονται στις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments