Αρχική Αθλητικά νέα Βασίλης Τσιάρτας: Όλα τα σχόλια που δίχασαν κατά το παρελθόν

Βασίλης Τσιάρτας: Όλα τα σχόλια που δίχασαν κατά το παρελθόν [pics, vid]

0
Πηγή: sport24.gr
Dodekanisos

Ο Βασίλης Τσιάρτας δεν θα αναλάβει την δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ. Μεγάλο ρόλο στην απόφασή του «έπαιξε» το κύμα αντιδράσεων, που ακολούθησε στα social media στο άκουσμα της πρόσληψης του.

Ο Βασίλης Τσιάρτας υπήρξε σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός αυτό. Παρόλα αυτά κατά καιρούς έχει εκφράσει κάποιες αν μη τι άλλο παράλογες πεποιθήσεις. Οι συγκεκριμένες απόψεις του στάθηκαν αφορμή για να προκληθούν σφοδρές αντιδράσεις. Γεγονότα που οδήγησαν τον ίδιο στο να μην αποδεχθεί την πρόταση της ΑΕΚ. 

Από το 2017 και έπειτα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έχει προβεί σε σωρεία ανακοινώσεων, που έχουν προκαλέσει την οργή των πολιτών. 

Το σχόλιο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Στις 7 Οκτωβρίου 2020, όποτε και η Χρυσή Αυγή κηρύχθηκε εγκληματική οργάνωση, ο Βασίλης Τσιάρτας έγραψε στο Twitter πως «η σημερινή εύκολα χαρακτηρίζεται κ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ».

Όπως ήταν λογικό η ανάρτησή του προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων. Ο ίδιος είχε επανέλθει και είχε γράψει πως «ουδέποτε είχα, έχω ή θα έχω σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Η ανάρτηση αφορά τους ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. Για να τελειώνουμε με τις ταμπέλες».

Οκτώβριος 2017 – Νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου 

Ο Βασίλης Τσιάρτας τον Οκτώβριο του 2017 προέβη σε μία ακραία ανάρτηση στο Facebook με αφορμή το νόμο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Νοέμβριος 2017 – Επίθεση σε 11χρονο προσφυγόπουλο

Ο Βασίλης Τσιάρτας ενοχλήθηκε από την κίνηση του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να χαρίσει την ελληνική σημαία στον Αμίρ.

Ο Αμίρ και η οικογένειά του είχαν πέσει θύματα ρατσιστικής επίθεσης. Ο 11χρονος είχε κληρωθεί για σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Αντί όμως της σημαίας του είχε δοθεί να κρατάει μία πινακίδα με το όνομα του σχολείου του, στη Δάφνη.

Η κίνηση του τότε Πρωθυπουργού να καλέσει στο Μαξίμου τον Αμίρ και να του χαρίσει την ελληνική σημαία, προκάλεσε την αντίδραση του Βασίλη Τσιάρτα.

«Την ελληνική σημαία πρέπει να την κρατάνε Έλληνες. ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ», είχε γράψει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής στο Twitter.

Απρίλιος 2018 – Αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Ακόμα μία ακραία τοποθέτηση είχε κάνει ο Βασίλης Τσιάρτας με αφορμή το σχέδιο αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια που είχε κατατεθεί στη Βουλή. Σε ανάρτησή του στο Facebook είχε γράψει το εξής: 

Ιούνιος 2020 – Σχόλιο κατά διαφήμισης σούπερ μάρκετ

Τον Ιούνιο του 2020 ενοχλήθηκε από την διαφήμιση μεγάλης «αλυσίδας» σούπερ μάρκετ με αφορμή τη Γιορτή του Πατέρα.

Το σλόγκαν της διαφήμισης ήταν «Μπαμπάς είναι όλα αυτά που θέλεις και ακόμα περισσότερα». Η φωτογραφία απεικόνιζε έναν πατέρα αγκαλιά με την κόρη του, η οποία τον είχε βάψει στο πρόσωπο. 

Ρατσιστική επίθεση στο πρόσωπο του Αντετοκούνμπο 

Με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βασίλης Τσιάρτας τάχθηκε κατά της επιλογής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα σημαντικότερα πρόσωπα της χώρας για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση.

Ο ίδιος εξαπέλυσε βέλη κατά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ενώ είχε χαρακτηρίσει «τραγική» την πρόεδρο της Επιτροπής, Γιάννας Αγγελοπούλου.

Ιούλιος 2021 – Ρατσιστικό σχόλιο κατά των προσφύγων

Πρόσφατα με αφορμή τους εμβολιασμούς κατά της πανδημίας του Covid-19, εξαπέλυσε ρατσιστικό σχόλιο κατά προσφύγων. Μάλιστα τους αποκάλεσε «λαθρομετανάστες».

«Δεν απολογούμαι ούτε μετανιώνω για κάτι»

Ο ίδιος πάντως όταν εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν μετανιώνει για τα σχόλιά του, είχε δηλώσει: «Δεν έχω να απολογηθώ ούτε να μετανιώσω για κάτι. Μπορεί να ακούγομαι καμιά φορά λίγο σκληρός, αλλά δεν έχω να κάνω με ρατσισμό ή φασισμό και όλα αυτά που έχουν προσπαθήσει να μου προσάψουν. Αυτοί οι οποίοι είναι ρατσιστές και φασιστές προσπαθούν να σε ανακόψουν», είχε πει. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments