Αρχική Αθλητικά νέα «Βαρύς πέλεκης» αναμένεται στον ΠΑΟΚ όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης

«Βαρύς πέλεκης» αναμένεται στον ΠΑΟΚ όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης

0
Dodekanisos

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε βαριές ποινές στον ΠΑΟΚ, καθώς οι φίλαθλοι του που συνελήφθησαν μετά το ντέρμπι με τον Άρη ήταν μη εμβολιασμένοι.

«Οι ομάδες θα πρέπει να ελέγχουν τους φιλάθλους που εισέρχονται στο γήπεδο» σε αντίθεση «θα υποστούν τις συνέπειες και τις ποινικές ευθύνες που υπάρχουν για τη μη διασπορά του κορονοϊού», υπογράμμισε ο Θάνος Πλεύρης, κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης του ΚΚΕ και αναφερόμενος στους μη εμβολιασμένους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που εντοπίσθηκαν κατά τα προχθεσινά επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της ”Τούμπας” (28/11).

«Δυστυχώς πληροφορήθηκα ότι από τις συλλήψεις που έγιναν στα επεισόδια της ”Τούμπας” υπάρχει κόσμος που ήταν ανεμβολίαστος. Πράγμα που σημαίνει ότι μια συγκεκριμένη ομάδα δεν έκανε σωστά τους ελέγχους που έπρεπε για να μπουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο. Και συνεπώς, πέρα από τις κυρώσεις που προβλέπονται και έχουν να κάνουν με τη βία στα γήπεδα, θα επιβληθούν και οι κυρώσεις που έχουν να κάνουν με την τήρηση των μέτρων για την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Μπορεί «να είναι δύσκολο σε ένα γήπεδο να ελέγχει μια ομάδα εάν ο φίλαθλος φοράει τη μάσκα καθόλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά όχι για το εάν αυτός που εισέρχεται έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού». Αυτό, είπε ο κ. Πλεύρης, «οφείλουν να το τηρούν, να το ελέγχουν και εάν δεν το κάνουν θα υποστούν τις συνέπειες όπως θα υπάρξουν και ποινικές ευθύνες που προβλέπονται».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες Αρχές διεξάγουν ήδη έρευνα για τον εντοπισμό των υπευθύνων που έχουν την ευθύνη για τους ελέγχους των πιστοποιητικών για τον κορoνοϊό στην ”Τούμπα”. 

Στο μεταξύ οι τέσσερις συλληφθέντες βρέθηκαν την Δευτέρα (29/11) ενώπιον του εισαγγελέα που τους άσκησε δίωξη με κατηγορίες για βία σε αθλητικό χώρο, απόπειρα σωματικής βλάβης, διατάραξη, βία κατά υπαλλήλων, οπλοφορία και παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Την πιθανότητα να απαγορευτεί η προσέλευση φιλάθλων στα γήπεδα αν δεν φορούν μάσκα έθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε δηλώσεις του στο MEGA και την εκπομπή «Live News» χθες (29/11).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments