Αρχική Videos Βαρύς και ασήκωτος ο χειμώνας, τρεις φορές πάνω το φυσικό αέριο

Βαρύς και ασήκωτος ο χειμώνας, τρεις φορές πάνω το φυσικό αέριο

0

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ενεργειακών Δικτύων της Γερμανίας, αναμένει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου στη χώρα θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά τρεις φορές από τις αρχές του 2023! Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του εν λόγω ρυθμιστικού φορέα, Klaus Müller, σε συνέντευξή του στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό RND.

«Οι καταναλωτές φυσικού αερίου θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ότι το κόστος τους θα αυξηθεί τουλάχιστον κατά τρεις φορές το 2023», δήλωσε ο Μίλερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass. Είπε ότι οι Γερμανοί θα πρέπει να μειώσουν πιο ενεργά την κατανάλωση αυτού του καυσίμου γιατί, όπως σημειώνει, «κάθε εξοικονόμηση κιλοβάτ μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση ή στην αποτροπή της αποσύνδεσης των βιομηχανικών χρηστών και στην επιβράδυνση της αύξησης του κόστους των νοικοκυριών».

Η Γερμανία σχεδιάζει να σταματήσει την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου έως το 2024. Σε αυτό το στάδιο, η χώρα δεν είναι έτοιμη για ένα τέτοιο βήμα λόγω της μεγάλης εξάρτησης της βιομηχανίας από αυτή την πηγή ενέργειας, προσθέτει ο Tass.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments