Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Βάρος στην υγειονομική κάλυψη του μαραθωνίου

Βάρος στην υγειονομική κάλυψη του μαραθωνίου

0
Dodekanisos
Ο τομέας της Υγειονομικής Κάλυψης του 4ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, είναι ένας από τους ιδιαίτερα σημαντικούς που απασχολεί την Οργανωτική Επιτροπή του.

Η εμπλοκή χιλιάδων αθλητών και φιλάθλων στην κορυφαία αθλητική γιορτή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον τρέχοντα χρόνο, υποχρεώνει την Επιτροπή να οργανώσει με τον καλύτερο τρόπο αυτή την ενότητα.

Για τον λόγο αυτό, υπάρχει «ανοιχτή γραμμή» με τους γιατρούς του αγώνα κ. Μιχάλη Σοκορέλο, Δημήτρη Νομικάριο, Σταμάτη Μαυρουδάκη και Νίκο Άντερεσεν, την EUROMEDICA, το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, αλλά και το ΕΚΑΒ (Εθνικό Κέντρο Άμεσης Δράσης), όπως και τις Εθελοντικές Ομάδες (Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ρόδου).

Το ΕΚΑΒ θα είναι σε ετοιμότητα και θα έχει στη διάθεση των Ροδιτών πέντε συνολικά ασθενοφόρα, δύο από τα οποία θα είναι για τις ανάγκες του Μαραθωνίου Ρόδου και των άλλων αγώνων της ίδιας ημέρας (Ημιμαραθώνιος, 10.000μ., 5.000μ. και 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων).

«Θα είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα την Κυριακή», λέει ο κ. Χαράλαμπος Τσιμπλέκας, υπεύθυνος του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Και συνέχισε: «Θα έχουμε πέντε ασθενοφόρα, δηλαδή δύο έξτρα, που θα καλυφθούν από συναδέλφους που είχαν ρεπό και που κλήθηκαν να καλύψουν την Υπηρεσία. Είμαστε σε συνεννόηση με τους γιατρούς, όπως και με την Οργανωτική Επιτροπή. Το ΕΚΑΒ θα συμβάλλει στην επιτυχία της εκδήλωσης, που είναι και ο στόχος του κάθε εμπλεκόμενου στη διοργάνωση».

ΣΤΟ «ΠΛΑΖΑ» Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Στο ξενοδοχείο «Πλάζα» θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 06-04-2017 στις 12 το μεσημέρι η τελευταία συνέντευξη Τύπου των συνδιοργανωτών. Από τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Νίκο Πολιά θα δοθούν πολλές τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν όλους τους αγώνες.
Παράλληλα, θα δοθούν οι διαπιστεύσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Ρόδου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments