Αρχική Videos Βάλτωσε η εκστρατεία ενισχυτικών δόσεων στην Αγγλία

Βάλτωσε η εκστρατεία ενισχυτικών δόσεων στην Αγγλία

0

H εκστρατεία με τις ενισχυτικές δόσεις στην Αγγλία έχει βαλτώσει καθώς έχει μειωθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον σύμφωνα με όσα γράφει η ιστοσελίδα theguardian. Μόνο 26.875 άτομα στην Αγγλία έλαβαν τρίτη δόση την 1η Φεβρουαρίου, τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, και 6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν καθυστερήσει τουλάχιστον έξι εβδομάδες για την εμβολιασμό τους.

Οι επιστήμονες λένε ότι η τεράστια πτώση σε μόλις ένα μήνα οφείλεται στην πεποίθηση του κόσμου ότι ο Μπόρις Τζόνσον αψήφησε τους δικούς του κανόνες για τον κορωνοϊό. Παράλληλα το γεγονός ότι η Omicron είναι λιγότερο επικίνδυνη είναι και αυτός απ’ ότι φαίνεται ένας σημαντικός λόγος.

Η καθηγήτρια Susan Michie, διευθύντρια του UCL Center for Behavior Change, μεταξύ άλλων είπε: «Γνωρίζουμε ότι η διστακτικότητα του εμβολίου συνδέεται συχνά με την έλλειψη εμπιστοσύνης. Τα πρόσφατα γεγονότα σημαίνουν ότι η εμπιστοσύνη στους πολιτικούς έχει μειωθεί, υπονομεύοντας το μήνυμα για τις ενισχυτικές δόσεις που είχε δώσει ο πρωθυπουργός».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments