Αρχική Αθλητικά νέα Βαλεριέν Ισμαέλ: Βρήκε το δρόμο του μετά την Ελλάδα…

Βαλεριέν Ισμαέλ: Βρήκε το δρόμο του μετά την Ελλάδα…

0
Dodekanisos

Η Γουέστ Μπρομ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Βαλεριέν Ισμαέλ από την Μπάρνσλεϊ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. O 45χρονος Γάλλος τεχνικός αναμένεται να αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος προπονητή των «μπάγκις» τον 66χρονο Σαμ Αλαρντάις, ο οποίος δεν κατόρθωσε να σώσει την Γουέστ Μπρομ από τον υποβιβασμό στην Championship (τερμάτισε 19η). 

Ποια η σχέση όμως του Γάλλου με την Ελλάδα; Πως ένας προπονητής με ένα αρκετά αξιοπρόσεκτο βιογραφικό (Αννόβερο, Νυρεμβέργη, Βόλφσμπουργκ), μέσα από μία απόλυση κατόρθωσε να βρεθεί στην Αγγλία…; 

Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Πηγή φωτογραφίας: cnn.gr

Σε πόσους από εσάς θυμίζει κάτι το όνομα Βαλεριέν Ισμαέλ; Πρόκειται για τον 45χρονο Γάλλο τεχνικό, που είχε περάσει από την Ελλάδα το 2018 για λογαριασμό του Απόλλων Σμύρνης. Ωστόσο, είχε αποχωρήσει ύστερα από μόλις ένα παιχνίδι και συγκεκριμένα μετά την ήττα της πρεμιέρας από την ΑΕΛ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γάλλος τότε, είχε ισχυριστεί ότι είχε δεχθεί παρεμβάσεις στο έργο του από τον πρόεδρο του συλλόγου, χωρίς να κατονομάζει το πρόσωπο. Συγκεκριμένα είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: 

«Η συνεργασία μου με τον Απόλλωνα Σμύρνης τελείωσε σήμερα. Ο πρόεδρος με απείλησε και προσπάθησε να επηρεάσει την αρχική 11άδα και τις αλλαγές που γίνονται κατά τη διάρκεια του ματς. Είναι αδύνατο για μένα να εργαστώ κάτω από αυτές τις συνθήκες», έγραψε.

Η ΛΙΝΤΣΕΡ ΚΑΙ Η ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ

Παρόλα αυτά η πορεία του Γάλλου μόνο ανοδική μπορεί να χαρακτηριστεί. Μετά τον Απόλλων ανέλαβε την αυστριακή Λίντσερ. Αρχικά, την «οδήγησε» για πρώτη φορά στα playoff του UEFA Champions League και έπειτα στους ομίλους του Europa League. Από εκεί μέχρι την φάση των «32» (αποκλεισμός από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Από τον Οκτώβριο του 2020 ήταν στην Μπάρνσλεϊ και με τον αγγλικό σύλλογο έφτασε μέχρι τα playoff ανόδου της Championship.

ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΟ «ΧΟΘΟΡΝΣ»

Ουσιαστικά η Γουέστ Μπρομ κατέβαλε δύο εκατομμύρια λίρες, ποσό που αντιστοιχεί στο buy out που είχε στο συμβόλαιό του με την Μπάρνσλεϊ και έτσι ο Βαλεριέν Ισμαέλ μετακόμισε στο «Χόθορνς», αντί του Σαμ Αλαρντάις. 

«ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ»

Στις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του αγγλικού συλλόγου, ο ίδιος μεταξύ άλλων εμφανίστηκε περήφανος και ευχαριστημένος για το νέο πλάνο που του παρουσιάστηκε. Ο Γάλλος τόνισε πως ήταν το επόμενο μεγάλο βήμα που ήθελε στην καριέρα του και πως είναι  έτοιμος να «σηκώσει» μανίκια. 

Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση να εφαρμόσει στο σύνολο του μία νέα ταυτότητα και φιλοσοφία για την οποία οι φίλαθλοι της ομάδας θα ευχαριστηθούν και θα είναι περήφανοι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments