Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Υποχρεωτική η παρουσία γιατρού!

Υποχρεωτική η παρουσία γιατρού!

1
samarites giatros
Dodekanisos

Με ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Τοπικής Επιτροπής Μπάσκετ, πλέον η παρουσία των γιατρών στα γήπεδα του νομού μας θα είναι υποχρεωτική. Με αφορμή το περιστατικό που έγινε πριν από μερικές ημέρες στο Βενετόκλειο κλειστό γυμναστήριο της Ρόδου με τον τραυματισμό του νεαρού αθλητή του Διαγόρα Χρήστου Καταβαίνη, η Τ.Ε. έκρινε πλέον σκόπιμο να επιβάλλει την υποχρεωτική παρουσία των γιατρών, το εξοδολόγιο των οποίων θα βαραίνει το γηπεδούχο σωματείο, όπως ακριβώς γίνεται και στο ποδόσφαιρο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Ανδριάνα Μπαφίτη, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, εξέφρασε τον προβληματισμό της για τους Σαμαρείτες, οι οποίοι δεν απέτρεψαν τους υπόλοιπους από το να σηκώσουν τον τραυματία και να τον μεταφέρουν στην άλλη γωνιά του γηπέδου, κάτι που θα μπορούσε να επιβαρύνει πάρα πολύ την υγεία του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους διαιτητές, οι οποίοι άφησαν τον αγωνιστικό χώρο να μετατραπεί σε …ξέφραγο αμπέλι όπου οι πάντες (ακόμα και από την εξέδρα) έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο για να πλησιάσουν τον τραυματία μη αφήνοντας τους Σαμαρείτες να ενεργήσουν όπως έπρεπε. Η κ. Μπαφίτη εξέφρασε και την δυσαρέσκεια της για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διαγόρας, αφενός επειδή δεν στάλθηκε και στην διοργανώτρια αρχή και αφετέρου επειδή το «σωματείο δεν έκανε πρώτα την αυτοκριτική του για το περιστατικό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εννοώντας ότι ο βοηθός προπονητή Γιάννης Μωραίτης, έκανε μεγάλο φάουλ που σήκωσε τον τραυματία από το έδαφος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σοβαρές κυρώσεις αναμένεται να έχει ο ένας από τους δυο Σαμαρείτες που είχαν επιληφθεί του περιστατικού, δεδομένου ότι δεν μπόρεσε να λειτουργήσει με βάση την εκπαίδευση του. Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και οι δυο Σαμαρείτες, ζητούσαν από τους παρευρισκόμενους να μην μετακινήσουν τον τραυματία, αλλά δεν είχαν προφανώς και την πυγμή να το επιβάλλουν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
goal
goal
9 years ago

Εθελοντες σαμαρειτες ειναι οχι σεκιουριταδες ουτε μπραβοι….Θα βρουν και τον μπελα τους οι ανθρωποι…τι διαβαζουμε ρε φιλε αν ειναι δυνατον.