Αρχική Αθλητικά νέα UEFA: Δεν θα φωτιστεί στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας η «Allianz Arena»

UEFA: Δεν θα φωτιστεί στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας η «Allianz Arena»

0
Πηγή φωτογραφίας: goal.com
Dodekanisos

Γράφει ο Κώστας Μόσχοβος

Αρνητική ήταν η απάντηση της UEFA στον φωτισμό της «Allianz Arena» στα χρώματα του ουράνιου τόξου της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μία ημέρα πριν την αναμέτρηση μεταξύ Γερμανίας και Ουγγαρίας (23/6, 22:00) για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική στον ΣΤ’ όμιλο του EURO.

Ο Ντίτερ Ράιτερ δήμαρχος της πόλης του Μονάχου και το συμβούλιο, θέλησαν με την συγκεκριμένη τους ενέργεια να δείξουν ενότητα προς την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αντιδρώντας παράλληλα στον νέο νόμο που ψηφίσθηκε πρόσφατα στην Ουγγαρία. 

Παρόλα αυτά η απάντηση της UEFA ήταν αμετάκλητη και σαφής προς πάσα κατεύθυνση. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σύμφωνα με το καταστατικό της, η UEFA είναι ένας πολιτικά και θρησκευτικά ουδέτερος οργανισμός. Δεδομένου του πολιτικού πλαισίου αυτού του αιτήματος -ενός μηνύματος που στοχεύει σε μία απόφαση που έλαβε το ουγγρικό εθνικό κοινοβούλιο- η UEFA πρέπει να το απορρίψει», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου, τονίζει πως «κατανοεί ότι η πρόθεση είναι να σταλεί ένα μήνυμα για την προώθηση της πολυμορφίας και της ένταξης», ωστόσο αποδέχεται την ιδέα και προτείνει εναλλακτικές ημερομηνίες για τον φωτισμό του σταδίου στα χρώματα του ουράνιου τόξο: «Είτε στις 28 Ιουνίου -που είναι η Ημέρα απελευθέρωσης (σ.σ. τοπική ομοφυλοφιλική υπερηφάνεια)- είτε μεταξύ 3 και 9 Ιουλίου που αντιστοιχεί στην εβδομάδα της Christopher Street Day στο Μόναχο».

«Ο ρατσισμός, η ομοφοβία, ο σεξισμός και όλες οι μορφές διακρίσεων είναι ένας λεκές στις κοινωνίες μας. Και αντιπροσωπεύουν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το παιχνίδι, σήμερα. Η διακριτική συμπεριφορά το έχει μολύνει. Τόσο σε αγώνες, όσο και έξω από τα γήπεδα, αλλά και στις διαδικτυακές συζητήσεις γύρω από το άθλημα που αγαπάμε», καταλήγει η ανακοίνωση της UEFA.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments